Kalkun cordon bleu med chorizo og blomkålsmos med basilikum

0-30 min

Ingredienser

4 kalkunschnitzler

8 skiver chorizo

125 g frisk mozzarella

Salt og sort peber

2 spsk olivenolie

1 blomkål

2 spsk skyr

1 håndfuld frisk basilikum

1 tsk revet citronskal

Bank kalkunschnitzlerne let flade mellem to stykker plastfolie. Læg 2 skiver chorizo og en skive mozzarella i den ene ende af hvert stykke og læg dem sammen med en kødnål. Krydr ydersiden med salt og peber og steg dem i olivenolie, 4 min. pr. side. Skær blomkålen i grove stykker – inklusiv stokken. Kog den i saltet vand til den er helt mør, ca. 15 min. Sigt vandet fra og mos blomkålen med en stavblender sammen med skyr. Vend hakket basilikum og citronskal i og smag til med salt og peber. 

 

Energi pr. person: 1316KJ/314Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 13,3g.

Kulhydrat: 2,1 g.

Fedt: 5,6 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Kalkun cordon bleu med chorizo og blomkålsmos med basilikum

Bank kalkunschnitzlerne let flade mellem to stykker plastfolie. Læg 2 skiver chorizo og en skive mozzarella i den ene ende af hvert stykke og læg dem sammen med en kødnål. Krydr ydersiden med salt og peber og steg dem i olivenolie, 4 min. pr. side. Skær blomkålen i grove stykker – inklusiv stokken. Kog den i saltet vand til den er helt mør, ca. 15 min. Sigt vandet fra og mos blomkålen med en stavblender sammen med skyr. Vend hakket basilikum og citronskal i og smag til med salt og peber. 

 

Energi pr. person: 1316KJ/314Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 13,3g.

Kulhydrat: 2,1 g.

Fedt: 5,6 g.