Kage/tærte med ricotta og citron

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer


Dej


 


300 gr. hvedemel type 00


150 gr. Sukker


150 gr. Smør (enten stuetemperatur eller smelter – dog ikke for varm)


8 gr. Gær i pulver til kager


3 æg (1 hele, 2 kun æggeblommer)


 


Fyld


 


350 gr. Ricotta


1 æg


2 spsk. Sukker til ricotta blanding


Saft fra en stor citron (eller 2 mindre)


1 ikke overfladebehandlede citron til pynt

Sådan gør du

I en stor skål (eller evt. en køkkenmaskine) bland hvedemel, sukker, gær. Tilsat de 3 æg og bland igen, og til sidst tilsat smør (hvis smeltet skal den ikke være for varm, ellers ødelægger den æg). Bland til massen bliver homogen, tag den ud af enten skål eller køkkenmaskine (skal ikke have for læne i køkken maskine) og blive ved med at arbejde dejen med hænderne (lidt som brøddej). Smurt en kageform, drys med lidt mel for at dejen ikke komme til at klistre. Arbejd dejen med en kage rulle så at den bliver flad (3-4 mm tyk) og flyt ind i kageformen. Der skal være kant rundt omkring, den kan også lave med ekstra dej der formes som en lang tynd rulle.
Bland ricotta med sukker og så citron saft. Fordel fylden i midten af kagen og bag i forvarmet ovn  - 180 grader – i 30 minutter. Tag den ud og lad den køle helt af.
Skær nogle tynde citron skiver og pynt kagen inden du serverer med en kugle vaniljeis eller lidt pisket fløde.
 
Eventuelle tips:
Husk 1 æg per hver 100 gr. mel.
OG! Op til 500 gr. mel skal der kun et hele æg- resten kun æggeblommer. Det gør en kæmpe forskel på dejens konsistens.
Crostata blandes på køkeknbord med hænderne, men brug gerne køkkenmaskine hvis det hjælper, bare husk at du stadig skal arbejde lidt med hænderne.
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama