Julesnegle med sukat og marcipan

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

50 g gær
2 dl lun mælk
12 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 æg
75 g AMA Bagning
Ca. 400 g hvedemel

Fyld
100 g AMA Bagning
100 g sukker
100 g revet marcipan
50 g sukat
50 g pomerans
Tip. Sukat og pomerans kan erstattes med tørrede frugter som fx mango, abrikos, rosiner eller blå bær.
20 muffinforme
AMA Bagespray

Sådan gør du

Rør gæren ud i lun mælk.
Tilsæt salt, sukker og sammenpisket æg.
Smuldr AMA Bagning i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt til dejen er let og smidig.
Sæt dejen til hævning 30 min.
Rul dejen ud til et aflangt stykke ca. 40x20 cm.
Rør margarine og sukker blødt og cremet og smør det ud på dejen.
Drys med revet marcipan, sukat og pomerans.
Rul dejen sammen på den lange led og skær den i 20 tykke skiver.
Læg sneglene i muffinforme sprayet med AMA Bagespray, sæt dem på en bageplade og lad dem hæve 30 min.
Bag dem ved 200°C, alm. ovnvarme (varmluft 190 grader)  i ca. 15-20 min.
Lad sneglene afkøle en smule og pynt dem med glasur eller smeltet mørk chokolade mens de stadig er lune.
 
Tip. Sneglene kan sagtens fryses og så evt. lunes lidt og pyntes inden servering.