HjemOpskrifterJulesnegle med sukat og marcipan

Julesnegle med sukat og marcipan

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
Fyld:
  • 100 g bagemargarine
  • 100 spsk sukker
  • 100 g revet bagemarcipan
  • 50 g sukat
  • 50 g pomeransskal
  • 20 muffinsforme
  • bagespray

Sådan gør du

  • 1.
    Rør gæren ud i lun mælk.

  • 2.
    Tilsæt salt, sukker og sammenpisket æg.

  • 3.
    Smuldr AMA Bagning i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.

  • 4.
    Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt til dejen er let og smidig.

  • 5.
    Sæt dejen til hævning 30 min.

  • 6.
    Rul dejen ud til et aflangt stykke ca. 40x20 cm.

  • 7.
    Rør margarine og sukker blødt og cremet og smør det ud på dejen.

  • 8.
    Drys med revet marcipan, sukat og pomerans.

  • 9.
    Rul dejen sammen på den lange led og skær den i 20 tykke skiver.

  • 10.
    Læg sneglene i muffinforme sprayet med AMA Bagespray, sæt dem på en bageplade og lad dem hæve 30 min.

  • 11.
    Bag dem ved 200°C, alm. ovnvarme (varmluft 190 grader) i ca. 15-20 min.

  • 12.
    Lad sneglene afkøle en smule og pynt dem med glasur eller smeltet mørk chokolade mens de stadig er lune.

  • 13.
    TIP: Sneglene kan sagtens fryses og så evt. lunes lidt og pyntes inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8566 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1139 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 6.1 %4.1 g
Kulhydrat: 46.7 %31.3 g
Fedt: 47.2 %14.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;