HjemOpskrifterJulesalat med appelsin, spidskål, avocado, friske figner og ristede valnødder

Julesalat med appelsin, spidskål, avocado, friske figner og ristede valnødder

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Salat
  • 1 spidskål
  • 200 g grønkål
  • 4 appelsiner
  • 4 friske figner
  • 2 avocadoer
  • 1 dl valnød
Dressing
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk grov sennep
  • 0.5 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Snit spidskål og grønkål fint, og kom det i isvand, så det bliver sprødt og krøller sig lidt.

  • 2.
    Skræl og skær appelsiner i skiver.

  • 3.
    Skær figner i både, og skær avocado i tynde skiver.

  • 4.
    Kom valnødder på en bageplade, og rist dem i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 10-15 minutter indtil de er gyldenbrune.

  • 5.
    Fortsæt med dressingen: Bland olivenolie, citronsaft, honning og grovkornet sennep sammen Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 6.
    Anret spidskål, grønkål, appelsiner, figner og avocado.

  • 7.
    Hæld dressingen over, og drys med valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10375 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
450 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 6.1 %1.6 g
Kulhydrat: 28.9 %7.7 g
Fedt: 65 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;