Julesalat med appelsin, spidskål, avocado, friske figner og ristede valnødder

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Julesalat med appelsin, spidskål, avocado, friske figner og ristede valnødder
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lille økologisk spidskål

200 g grønkål

4 stk økologiske appelsiner

4 stk friske figner

2 stk avocado

1 dl økologiske valnødder

 

Dressing

0,5 dl olivenolie

0,5 dl citronsaft

2 spsk honning

2 spsk grovkornet sennep

0,5 tsk flagesalt

0,5 tsk friskkværnet sort peber
 

Sådan gør du

Snit spidskål og grønkål fint, og kom det i isvand, så det bliver sprødt og krøller sig lidt. Skræl og skær appelsiner i skiver. Skær figner i både, og skær avocado i tynde skiver. 

Kom valnødder på en bageplade, og rist dem i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 10-15 minutter indtil de er gyldenbrune.

Fortsæt med dressingen: Bland olivenolie, citronsaft, honning og grovkornet sennep sammen. 
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Anret spidskål, grønkål, appelsiner, figner og avocado. Hæld dressingen over, og drys med valnødder. Velbekomme!

Tip: Servér denne julesalat til sprød flæskesteg eller ovnbagt knoldselleri som vegetarisk alternativ.

 

Energi pr. person: 2261 kJ/538 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2 g
Kulhydrat: 8,5 g
Fedt: 6 g