Julemuffins

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer



Muffins:

175 g Blødt smør

200 g Sukker

2 tsk. Dr. Oetker ægte vaniljesukker

½ tsk. Salt

3 Æg str. M/L

350 g Hvedemel

1½ tsk. Dr. Oetker bagepulver

1½ dl Mælk

Dr. Oetker kulørte muffinforme



Creme:

1½ dl Piskefløde

1 spsk. Dr. Oetker ægte Vaniljesukker

100 g Hvid chokolade

Pynt: Dr. Oetker vinterkrymmel

Dr. Oetker guldperler

Sådan gør du

Muffins:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver, og bland det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i formene og bag kagerne midt i ovnen ved 180° C ca. 20-22 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist.

Creme:
Varm fløden op til kogepunktet, og tilsæt vaniljesukker samt hakket hvid chokolade.
Tag gryden af varmen og rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl i mindst 4 timer i køleskab. Pisk
herefter cremen luftig, så den minder om flødeskum i konsistensen. Kom chokoladecremen på toppen af de bagte og afkølede muffins og dekorer med Dr. Oetker vinterkrymmel og Dr. Oetker guldperler.

Tips & Tricks
Denne opskrift er en god grundopskrift og kan varieres efter lyst, tilsæt fx. cacao eller bær.