HjemOpskrifterJulemuffins

Julemuffins

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
Muffins:
  • 175 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 3 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ dl mælk
  • muffinsforme
Creme:
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g hvid chokolade
  • Til pynt: krymmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Muffins: Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt.

  • 2.
    Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt.

  • 3.
    Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller.

  • 4.
    Sigt hvedemel, salt og bagepulver, og bland det i dejen skiftevis med mælken.

  • 5.
    Fordel dejen i formene og bag kagerne midt i ovnen ved 180° C ca. 20-22 minutter.

  • 6.
    Lad kagerne afkøle på en rist.

  • 7.
    Creme: Varm fløden op til kogepunktet, og tilsæt vaniljesukker samt hakket hvid chokolade.

  • 8.
    Tag gryden af varmen og rør, til chokoladen er smeltet.

  • 9.
    Afkøl i mindst 4 timer i køleskab.

  • 10.
    Pisk herefter cremen luftig, så den minder om flødeskum i konsistensen.

  • 11.
    Kom chokoladecremen på toppen af de bagte og afkølede muffins og dekorer med Dr. Oetker vinterkrymmel og Dr. Oetker guldperler.

  • 12.
    Tips Tricks Denne opskrift er en god grundopskrift og kan varieres efter lyst, tilsæt fx. cacao eller bær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19694 kj / 4707 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1515 kj / 362 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 5.4 %4.8 g
Kulhydrat: 46.6 %41.6 g
Fedt: 48 %19.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;