HjemOpskrifterJulelatte med flødeskum

Julelatte med flødeskum

Måltidstype:
Drikke
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 dobbelte espressokaffe shots
  • 1 liter sødmælk
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 0.5 tsk stødt kanel
sirup:
  • 1 dl vand
  • 25 g brun farin
  • 10 hele nelliker
  • 2 kanelstænger
  • muskatnød
  • 6 x 2 cm frisk ingefær
  • revet skal fra 1 øko appelsin

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom vand, brun farin, nelliker, kanelstænger, knust muskatnød, ingefær i skiver og appelsinskal i en lille gryde og bring det op til kogepunktet.

  • 2.
    Sænk så varmen og lad siruppen simre ved svag varme i 30 min.

  • 3.
    Sigt siruppen og køl ned.

  • 4.
    Pisk fløden til skum.

  • 5.
    Fordel siruppen i fire store latteglas og kom varm espresso over.

  • 6.
    Top med varm, opskummet mælk, flødeskum og et drys kanel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6028 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
343 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 11.7 %2.4 g
Kulhydrat: 31 %6.3 g
Fedt: 57.3 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;