Julelatte med flødeskum

fork and spoon
Drikke
clock
0-30 min
Julelatte med flødeskum
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 dobbelte espressoshots.
1 l sødmælk. 
1½ dl piske-fløde.
½ tsk kanel.

Sirup:
1 dl vand.
25 g brun farin.
10 nelliker.
2 kanelstænger. 
1 muskatnød.
6x2 cm ingefær.
Revet skal af ½ økologisk appelsin.

 

Sådan gør du

Kom vand, brun farin, nelliker, kanelstænger, knust muskatnød, ingefær i skiver og appelsinskal i en lille gryde og bring det op til kogepunktet. Sænk så varmen og lad siruppen simre ved svag varme i 30 min. Sigt siruppen og køl ned. Pisk fløden til skum. 
Fordel siruppen i fire store latteglas og kom varm espresso over. Top med varm, opskummet mælk, flødeskum og et drys kanel.

Energi pr. person: 1318KJ/-315Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,9 g.
Kulhydrat: 5,6 g.
Fedt: 7,1 g.