Julehjertekage

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer



Bund:

ca. 250 g brunkager

100 g smeltet smør

50 g sukker



Fyld:

450 g Philadelphia Naturel Light

75 g smør

100 ml mælk

150 g sukker

Reven skal samt

saft fra en usprøjtet citron

1 blad husblas

100 ml piskefløde



Pynt:

3 tuber Pyntegelé rød

3 tuber Pyntegelé grøn

Sølvkugler

Sådan gør du

1 stk

Knus brunkager i en foodprosessor og tilsæt sukker.

Tilsæt smør og bland let sammen.

Læg bagepapir i bunden af en springform, ca. 22 cm i diameter.

Tryk brunkageblandingen jævnt i bunden af springformen, og sæt den i køleskabet.

Rør Philadelphia blød og cremet.

Tilsæt mælk, sukker, citronskal og -saft og rør godt sammen.

Tag husblassen op, pres vandet af og smelt den i en skål i vandbad.

Hæld lidt af Philadelphia-blandingen i husblassen under omrøring og hæld det så tilbage i blandingen.

Pisk fløden næsten stiv og vend den i.

Hæld blandingen ud over brunkagebunden og stil ostekagen koldt, indtil den skal serveres.

Julehjertemønsteret skitses op på et stykke bagepapir.

Lav omridset ved at aftegne formen, og streg antallet af ruder op.

Sæt tandstikker ned i ostecremen for at indikere stregerne efter mønsteret.

Tegn op med pyntegelé og pynt med sølvkugler.

For at fylde alle ruderne med farve, er det nødvendigt med flere tuber pyntegelé, men nogle af ruderne kan også fyldes med kagepynt.