HjemOpskrifterJulehjertekage

Julehjertekage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
Bund:
  • 250 g brunkager
  • 175 g smør
  • 200 g sukker
Fyld:
  • 450 g Buko® flødeost naturel 25%
  • 175 g smør
  • 100 ml mælk
  • 200 g sukker
  • 1 reven og saft citron (usprøjtet)
  • 1 blad husblas
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
Pynt:
  • 1 sølvkugle af sukker
  • 1 ribsgelé til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    1 stk: Knus brunkager i en foodprosessor og tilsæt sukker.

  • 2.
    Tilsæt smør og bland let sammen.

  • 3.
    Læg bagepapir i bunden af en springform, ca. 22 cm i diameter.

  • 4.
    Tryk brunkageblandingen jævnt i bunden af springformen, og sæt den i køleskabet.

  • 5.
    Rør Philadelphia blød og cremet.

  • 6.
    Tilsæt mælk, sukker, citronskal og -saft og rør godt sammen.

  • 7.
    Tag husblassen op, pres vandet af og smelt den i en skål i vandbad.

  • 8.
    Hæld lidt af Philadelphia-blandingen i husblassen under omrøring og hæld det så tilbage i blandingen.

  • 9.
    Pisk fløden næsten stiv og vend den i.

  • 10.
    Hæld blandingen ud over brunkagebunden og stil ostekagen koldt, indtil den skal serveres.

  • 11.
    Julehjertemønsteret skitses op på et stykke bagepapir.

  • 12.
    Lav omridset ved at aftegne formen, og streg antallet af ruder op.

  • 13.
    Sæt tandstikker ned i ostecremen for at indikere stregerne efter mønsteret.

  • 14.
    Tegn op med pyntegelé og pynt med sølvkugler.

  • 15.
    For at fylde alle ruderne med farve, er det nødvendigt med flere tuber pyntegelé, men nogle af ruderne kan også fyldes med kagepynt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19884 kj / 4752 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1418 kj / 339 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 3.9 %3.2 g
Kulhydrat: 32.1 %26.8 g
Fedt: 64 %24.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;