Juleflødeboller med kanel

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer



250 g ren rå marcipan

100 g pasteuriserede æggehvider (2 bægre)

300 g flormelis

2 tsk. stødt kanel

200 g mørk chokolade 70 %

Sådan gør du

Skær marcipan i skiver ca. 0,5 cm tykke. Læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem 5 minutter ved 200°C. Lad dem køle af på en rist.

Pisk æggehvider stive. Tilsæt flormelis og kanel lidt ad gangen og pisk til massen er fast.

Kom massen i en sprøjtepose med stor tylle eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.

Sprøjt massen ud på bundene. Start med posen helt nede ved marcipanbunden og tryk massen ud mens du langsomt løfter posen. Det kræver lidt øvelse, men går det helt galt, kan du komme massen tilbage i posen og prøve igen.

Bag toppene 5 minutter i ovnen ved 200°C så de lige danner lidt skorpe.

Hak chokoladen og smelt 2/3 i en skål over en gryde med kogende vand. Pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen. Tag skålen af gryden, når chokoladen er helt smeltet og tilsæt den sidste 1/3 hakket chokolade. Rør til den er smeltet og overtræk flødebollerne evt. med en bred pensel. Drys med en lille smule kanel og lad dem blive hårde i køleskabet.