HjemOpskrifterJuleflødeboller med kanel

Juleflødeboller med kanel

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 2 æggehvider
  • 250 g marcipan
  • 300 g flormelis
  • 2 tsk stødt kanel
  • 200 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær marcipan i skiver ca. 0,5 cm tykke.

  • 2.
    Læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem 5 minutter ved 200°C.

  • 3.
    Lad dem køle af på en rist.

  • 4.
    Pisk æggehvider stive.

  • 5.
    Tilsæt flormelis og kanel lidt ad gangen og pisk til massen er fast.

  • 6.
    Kom massen i en sprøjtepose med stor tylle eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.

  • 7.
    Sprøjt massen ud på bundene.

  • 8.
    Start med posen helt nede ved marcipanbunden og tryk massen ud mens du langsomt løfter posen.

  • 9.
    Det kræver lidt øvelse, men går det helt galt, kan du komme massen tilbage i posen og prøve igen.

  • 10.
    Bag toppene 5 minutter i ovnen ved 200°C så de lige danner lidt skorpe.

  • 11.
    Hak chokoladen og smelt 2/3 i en skål over en gryde med kogende vand. Pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen.

  • 12.
    Tag skålen af gryden, når chokoladen er helt smeltet og tilsæt den sidste 1/3 hakket chokolade.

  • 13.
    Rør til den er smeltet og overtræk flødebollerne evt. med en bred pensel.

  • 14.
    Drys med en lille smule kanel og lad dem blive hårde i køleskabet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14411 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1770 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 5 %5.2 g
Kulhydrat: 65.3 %68.0 g
Fedt: 29.7 %14.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;