Juleflæskesteg med rødkål, figner, valnødder...

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



Juleflæskesteg med rødkål, figner, valnødder og kommen:

1 Juleflæskesteg

4 spsk. andefedt

1 fintsnittet rødkål

2 spsk. honning

3 dl balsamico

4 dl ribssaft

50 g valnødder

10 tørrede figner, skåret i kvarte

Lidt kommen

Salt

Sådan gør du

Læg svinekammen i bradepanden med lidt vand, så sværen ligger så lige som muligt, evt. læg stanniol under.

Sæt bradepanden med svinekammen i ovnen og lad den stå i 60 minutter ved 200ºC. Herefter ca. 20 minutter ved 230ºC.

Hvis sværen herefter ikke er sprød, kan man skrue ovnen op på 250ºC, indtil sværen er sprød og centrumstemperaturen i kødet er 72ºC.

Hvis sværen er sprød, fortsættes stegningen ved 200ºC indtil centrumtemperaturen er 72ºC.

Andefedtet smeltes i en stor gryde.

Heri sauteres rødkålen let og honning, balsamico samt ribssaft tilsættes.

Rødkålen koges mør under låg.

Valnødderne kommes i en kasserolle, dækkes med vand og koges op, hvorefter vandet sigtes fra.

Valnødderne skylles for at fjerne eventuelle bitterheder.

Når rødkålen er mør tilsættes valnødderne samt de tørrede figner,

og disse koges med et øjeblik.

Herefter smages til med lidt salt og kommen.

Det er vigtigt, at der er balance mellem det sure og det søde.

Tilsæt evt. mere balsamico eller honning.