Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Juleflæskesteg med rødkål, figner, valnødder...
Juleflæskesteg med rødkål, figner, valnødder...
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 grisekam med ridset svær
4 spsk andefedt
1 kg fintsnittet rødkål
2 spsk honning
3 dl mørk balsamicoeddike
4 dl ribssaft
50 g valnøddekerner
10 tørrede figner
Lidt kommen
groft salt
Sådan gør du
1.
Læg svinekammen i bradepanden med lidt vand, så sværen ligger så lige som muligt, evt. læg stanniol under.
2.
Sæt bradepanden med svinekammen i ovnen og lad den stå i 60 minutter ved 200ºC.
3.
Herefter ca. 20 minutter ved 230ºC.
4.
Hvis sværen herefter ikke er sprød, kan man skrue ovnen op på 250ºC, indtil sværen er sprød og centrumstemperaturen i kødet er 72ºC.
5.
Hvis sværen er sprød, fortsættes stegningen ved 200ºC indtil centrumtemperaturen er 72ºC.
6.
Andefedtet smeltes i en stor gryde.
7.
Heri sauteres rødkålen let og honning, balsamico samt ribssaft tilsættes.
8.
Rødkålen koges mør under låg.
9.
Valnødderne kommes i en kasserolle, dækkes med vand og koges op, hvorefter vandet sigtes fra.
10.
Valnødderne skylles for at fjerne eventuelle bitterheder.
11.
Når rødkålen er mør tilsættes valnødderne samt de tørrede figner, og disse koges med et øjeblik.
12.
Herefter smages til med lidt salt og kommen. Det er vigtigt, at der er balance mellem det sure og det søde. Tilsæt evt. mere balsamico eller honning.
Jul
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26095 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
735 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.4 g
Protein:
20.7 %
8.9 g
Kulhydrat:
26.9 %
11.6 g
Fedt:
52.4 %
10.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;