HjemOpskrifterJuleflæskesteg med rødkål, figner, valnødder...

Juleflæskesteg med rødkål, figner, valnødder...

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 grisekam med ridset svær
  • 4 spsk andefedt
  • 1 kg fintsnittet rødkål
  • 2 spsk honning
  • 3 dl mørk balsamicoeddike
  • 4 dl ribssaft
  • 50 g valnøddekerner
  • 10 tørrede figner
  • Lidt kommen
  • groft salt

Sådan gør du

  • 1.
    Læg svinekammen i bradepanden med lidt vand, så sværen ligger så lige som muligt, evt. læg stanniol under.

  • 2.
    Sæt bradepanden med svinekammen i ovnen og lad den stå i 60 minutter ved 200ºC.

  • 3.
    Herefter ca. 20 minutter ved 230ºC.

  • 4.
    Hvis sværen herefter ikke er sprød, kan man skrue ovnen op på 250ºC, indtil sværen er sprød og centrumstemperaturen i kødet er 72ºC.

  • 5.
    Hvis sværen er sprød, fortsættes stegningen ved 200ºC indtil centrumtemperaturen er 72ºC.

  • 6.
    Andefedtet smeltes i en stor gryde.

  • 7.
    Heri sauteres rødkålen let og honning, balsamico samt ribssaft tilsættes.

  • 8.
    Rødkålen koges mør under låg.

  • 9.
    Valnødderne kommes i en kasserolle, dækkes med vand og koges op, hvorefter vandet sigtes fra.

  • 10.
    Valnødderne skylles for at fjerne eventuelle bitterheder.

  • 11.
    Når rødkålen er mør tilsættes valnødderne samt de tørrede figner, og disse koges med et øjeblik.

  • 12.
    Herefter smages til med lidt salt og kommen. Det er vigtigt, at der er balance mellem det sure og det søde. Tilsæt evt. mere balsamico eller honning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26095 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
735 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 20.7 %8.9 g
Kulhydrat: 26.9 %11.6 g
Fedt: 52.4 %10.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;