HjemOpskrifterJuledeller med æbler og svesker

Juledeller med æbler og svesker

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g hakket grisekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 1 lille æble
  • 10 svesker uden sten
  • 1 æg
  • 0.5 dl hvedemel
  • 1 dl mælk
Tilbehør
  • 4 æbler i både
  • 2 rødløg i både
  • 100 g svesker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør kødet med salt. Tilsæt peber, revet løg, æble i små tern, hakkede svesker, æg og hvedemel og rør farsen sammen.

  • 2.
    Rør mælken i lidt ad gangen til konsistensen er god.

  • 3.
    Lad farsen hvile 15 minutter.

  • 4.
    Steg i mellemtiden æble og løgbåde på en stor pande i flydende margarine til løg og æbler akkurat tager farve. Tilsæt svesker og hæld alt i en lille bradepande.

  • 5.
    Form frikadeller af farsen. Brug et par skeer dyppet i vand, så farsen ikke hænger fast.

  • 6.
    Kom lidt mere fedtstof på "æblepanden" og steg frikadellerne heri.

  • 7.
    Frikadeller skal gennemsteges (4-5 min. på hver side).

  • 8.
    Kom de stegte frikadeller i bradepanden med æbler og løg og hold dem lune i ovnen til de skal bruges.

  • 9.
    Server som en del af et frokostbord eller med en stegte kartofler og salat som et lækkert aftensmåltid.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9479 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
498 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 21.8 %6.4 g
Kulhydrat: 54 %15.8 g
Fedt: 24.2 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;