Juledeller med æbler og svesker

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Frikadeller
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



500 g hakket svinekød

1 tsk. salt

peber

1 løg

1 lille æble

10 svesker uden sten

1 æg

½ dl hvedemel

1 dl mælk



Tilbehør:

4 æbler i både

2 rødløg i både

100 g svesker

Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, revet løg, æble i små tern, hakkede svesker, æg og hvedemel og rør farsen sammen. Rør mælken i lidt ad gangen til konsistensen er god. Lad farsen hvile 15 minutter.

Steg i mellemtiden æble og løgbåde på en stor pande i flydende margarine til løg og æbler akkurat tager farve. Tilsæt svesker og hæld alt i en lille bradepande.
Form frikadeller af farsen. Brug et par skeer dyppet i vand, så farsen ikke hænger fast. Kom lidt mere fedtstof på "æblepanden" og steg frikadellerne heri. Frikadeller skal gennemsteges (4-5 min. på hver side).

Kom de stegte frikadeller i bradepanden med æbler og løg og hold dem lune i ovnen til de skal bruges.

Server som en del af et frokostbord eller med en stegte kartofler og salat som et lækkert aftensmåltid.