HjemOpskrifterJule-Morgenboller

Jule-Morgenboller

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 7 dl vand
  • 25 g gær
  • 0.5 spsk salt
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk honning
  • 150 g havregryn
  • 750 g hvedemel
Drys
  • blå birkes eller
  • havregryn eller
  • sesamfrø

Sådan gør du

  • 1.
    Om aftenen: Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning og havregryn.

  • 2.
    Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat.

  • 3.
    Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.

  • 4.
    Næste morgen: Tag dejen ud af køleskabet.

  • 5.
    Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.

  • 6.
    Pensl bollerne med vand og drys dem med blå birkes (havregryn eller sesam kan også bruges).

  • 7.
    Lad bollerne efterhæve 30 minutter mens ovnen forvarmes til 225°C (varmluft 210°C).

  • 8.
    Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15068 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
888 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 9.1 %4.8 g
Kulhydrat: 74.5 %38.9 g
Fedt: 16.4 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;