2 personer
7 dl Vand
25 g Gær
1/2 spsk. Salt
3 spsk. Olie
1 spsk. Honning
150 g Havregryn
Ca. 750 g Hvedemel.
Drys: Blå birkes, havregryn eller sesam
Om aftenen:
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Næste morgen:
Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug to skeer.
Pensl bollerne med vand og drys dem med blå birkes (havregryn eller sesam kan også bruges).
Lad bollerne efterhæve 30 minutter mens ovnen forvarmes til 225°C (varmluft 210°C).
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.