
Bland hvedemel med flormelis og smuldr smørret udi, indtil det ligner grov rasp. Saml dejen med æggeblomme og lidt vand. Pak den ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer med en tærteform på ca. 24 cm. Beklæd formen med dej og skær kanterne til. Bag tærtebunden i ca. 25 min. ved 175°C, til den er gylden. Lad bunden køle af.
Til vaniljecreme røres æggeblommer sammen med sukker, vanilje, maizena og hvedemel. Tilsæt mælken og rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i. Varm blandingen op til det koger og lad cremen koge et par minutter, mens der piskes kraftigt med et piskeris. Sluk for varmen og lad cremen køle helt ned.
Hak chokoladen og tag en tredjedel fra. Smelt resten over vandbad eller i mikroovnen. Sluk for varmen og tilsæt den resterende chokolade. Rør det sammen. Pensl tærtebunden med chokoladen og lad det stivne. Pisk den afkølede vaniljecreme igennem og kom den i tærtebunden. Skær jordbær i skiver og anret oven på cremen. Pynt til sidst med lidt flormelis gennem en sigte.
Energi pr. person: 1996KJ/477Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,1 g.
Kulhydrat: 26,4 g.
Fedt: 10,9 g.