Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Magasinet SPISETID
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Jordbærtærte med vaniljecreme
Jordbærtærte med vaniljecreme
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
mørdej:
250 g hvedemel
2 spsk flormelis
125 g koldt smør
1 æggeblomme
3 spsk vand
vaniljecreme:
4 æggeblommer
120 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
25 g majsstivelse
25 g hvedemel
5 dl sødmælk
100 g mørk chokolade
400 g jordbær
1 spsk flormelis
SÅDAN GØR DU
1.
Bland hvedemel med flormelis og smuldr smørret udi, indtil det ligner grov rasp.
2.
Saml dejen med æggeblomme og lidt vand.
3.
Pak den ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
4.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer med en tærteform på ca. 24 cm.
5.
Beklæd formen med dej og skær kanterne til.
6.
Bag tærtebunden i ca. 25 min. ved 175°C, til den er gylden.
7.
Lad bunden køle af.
8.
Til vaniljecreme røres æggeblommer sammen med sukker, vanilje, maizena og hvedemel.
9.
Tilsæt mælken og rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.
10.
Varm blandingen op til det koger og lad cremen koge et par minutter, mens der piskes kraftigt med et piskeris.
11.
Sluk for varmen og lad cremen køle helt ned.
12.
Hak chokoladen og tag en tredjedel fra.
13.
Smelt resten over vandbad eller i mikroovnen.
14.
Sluk for varmen og tilsæt den resterende chokolade.
15.
Rør det sammen.
16.
Pensl tærtebunden med chokoladen og lad det stivne.
17.
Pisk den afkølede vaniljecreme igennem og kom den i tærtebunden.
18.
Skær jordbær i skiver og anret oven på cremen.
19.
Pynt til sidst med lidt flormelis gennem en sigte.
Tærter
SPISETID opskrift
Frugt
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15913 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
936 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
6.5 %
3.6 g
Kulhydrat:
52.5 %
28.9 g
Fedt:
41 %
10.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;