HjemOpskrifterJordbærtærte med vaniljecreme

Jordbærtærte med vaniljecreme

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
mørdej:
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk flormelis
  • 125 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 3 spsk vand
vaniljecreme:
  • 4 æggeblommer
  • 120 g sukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 25 g majsstivelse
  • 25 g hvedemel
  • 5 dl sødmælk
  • 100 g mørk chokolade
  • 400 g jordbær
  • 1 spsk flormelis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland hvedemel med flormelis og smuldr smørret udi, indtil det ligner grov rasp.

  • 2.
    Saml dejen med æggeblomme og lidt vand.

  • 3.
    Pak den ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

  • 4.
    Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer med en tærteform på ca. 24 cm.

  • 5.
    Beklæd formen med dej og skær kanterne til.

  • 6.
    Bag tærtebunden i ca. 25 min. ved 175°C, til den er gylden.

  • 7.
    Lad bunden køle af.

  • 8.
    Til vaniljecreme røres æggeblommer sammen med sukker, vanilje, maizena og hvedemel.

  • 9.
    Tilsæt mælken og rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.

  • 10.
    Varm blandingen op til det koger og lad cremen koge et par minutter, mens der piskes kraftigt med et piskeris.

  • 11.
    Sluk for varmen og lad cremen køle helt ned.

  • 12.
    Hak chokoladen og tag en tredjedel fra.

  • 13.
    Smelt resten over vandbad eller i mikroovnen.

  • 14.
    Sluk for varmen og tilsæt den resterende chokolade.

  • 15.
    Rør det sammen.

  • 16.
    Pensl tærtebunden med chokoladen og lad det stivne.

  • 17.
    Pisk den afkølede vaniljecreme igennem og kom den i tærtebunden.

  • 18.
    Skær jordbær i skiver og anret oven på cremen.

  • 19.
    Pynt til sidst med lidt flormelis gennem en sigte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15913 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
936 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 6.5 %3.6 g
Kulhydrat: 52.5 %28.9 g
Fedt: 41 %10.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;