HjemOpskrifterJordbærtærte

Jordbærtærte

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
mazarinbund:
  • 200 g bagemarcipan
  • 200 g smør
  • 175 g sukker + 75 g. til cremen
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel
  • 2.5 dl mælk
  • 0.5 vaniljestang
  • 3 past. æggeblommer
  • 25 g Maizena majsstivelse
      fyld:
      • 2.5 dl fløde
      • 400 g jordbær
        pynt:
        • mynte

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Til cremen koges mælk, sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen op i en gryde.

        • 2.
          Pisk æggeblommer med Maizena og hæld forsigtigt den varme mælk i æggeblandingen lidt ad gangen, imens der piskes.

        • 3.
          Kom hele ægge-mælkeblandingen tilbage i gryden, imens der piskes.

        • 4.
          Lad det koge kort op i ca. 1 minut under omrøring.

        • 5.
          Kom cremen over i en skål og lad det afkøle inden brug.

        • 6.
          Riv marcipanen på et rivejern og pisk det sammen med smør og sukker.

        • 7.
          Rør ét æg i ad gangen og pisk hvedemel i til sidst.

        • 8.
          Kom dejen i en smurt tærteform på 25 cm, gerne med aftagelig bund.

        • 9.
          Bages i ca. 25-27 minutter ved 175°C.

        • 10.
          Bunden skal stadig være blød, tjek eventuelt med en kødnål.

        • 11.
          Lad mazarinbunden køle af på en rist.

        • 12.
          Pisk fløden til letpisket flødeskum og vend den med den afkølede creme til en ensartet konsistens.

        • 13.
          Skyl jordbær og fjern stilken.

        • 14.
          Del jordbær i kvarte.

        • 15.
          Tag tærtebunden ud af formen og anret den på et fad.

        • 16.
          Kom cremen på mazarinbunden og pynt med kvarte jordbær i et flot mønster.

        • 17.
          Pynt med frisk mynte.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        16357 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        906 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 0.9 g
        Protein: 7.1 %3.8 g
        Kulhydrat: 37.5 %20.0 g
        Fedt: 55.4 %13.6 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;