Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Jordbærtærte
Jordbærtærte
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
9 personer
mazarinbund:
200 g bagemarcipan
200 g smør
175 g sukker + 75 g. til cremen
4 æg
50 g hvedemel
2.5 dl mælk
0.5 vaniljestang
3 past. æggeblommer
25 g Maizena majsstivelse
fyld:
2.5 dl fløde
400 g jordbær
pynt:
mynte
Sådan gør du
1.
Til cremen koges mælk, sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen op i en gryde.
2.
Pisk æggeblommer med Maizena og hæld forsigtigt den varme mælk i æggeblandingen lidt ad gangen, imens der piskes.
3.
Kom hele ægge-mælkeblandingen tilbage i gryden, imens der piskes.
4.
Lad det koge kort op i ca. 1 minut under omrøring.
5.
Kom cremen over i en skål og lad det afkøle inden brug.
6.
Riv marcipanen på et rivejern og pisk det sammen med smør og sukker.
7.
Rør ét æg i ad gangen og pisk hvedemel i til sidst.
8.
Kom dejen i en smurt tærteform på 25 cm, gerne med aftagelig bund.
9.
Bages i ca. 25-27 minutter ved 175°C.
10.
Bunden skal stadig være blød, tjek eventuelt med en kødnål.
11.
Lad mazarinbunden køle af på en rist.
12.
Pisk fløden til letpisket flødeskum og vend den med den afkølede creme til en ensartet konsistens.
13.
Skyl jordbær og fjern stilken.
14.
Del jordbær i kvarte.
15.
Tag tærtebunden ud af formen og anret den på et fad.
16.
Kom cremen på mazarinbunden og pynt med kvarte jordbær i et flot mønster.
17.
Pynt med frisk mynte.
Kager
Frugt
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16357 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
906 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
7.1 %
3.8 g
Kulhydrat:
37.5 %
20.0 g
Fedt:
55.4 %
13.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;