Jordbærmarmelade med citron og mindre sukker

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Jordbærmarmelade med citron og mindre sukker
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Antal: 2 glas


500 g jordbær

½ øko-citron

125 g sukker

1 brev Dr. Oetker geleringspulver til marmelade med mindre sukker

Sådan gør du

Rens jordbærrene, og del dem i kvarte. Brug en kartoffelskræller til at skrælle skallen af citronen. Undgå at få for meget af det hvide med, da det er bittert. Tag 1 spsk. af sukkeret fra, og bland det med geleringspulveret. Kom bær, resten af sukkeret og citronskal i en gryde, og kog det sammen i 8-10 min. Sluk for varmen, og drys geleringspulvereret i marmeladen under omrøring, så der ikke kommer klumper. Tænd for varmen igen, og kog marmeladen i ½ minut. Lad citronskallen blive i marmeladen for at give ekstra smag, og kom den i rene glas. Opbevares i køleskabet. 

 

Energi pr. 100 g.: 491KJ/63Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:  
Protein: 0,3 g. 
Kulhydrat: 26,9 g. 
Fedt: 0,3 g.