HjemOpskrifterJordbærmarmelade med citron og mindre sukker

Jordbærmarmelade med citron og mindre sukker

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 glas
  • 500 g jordbær
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • 125 g sukker
  • 1 portion Dr. Oetker geleringspulver til marmelade med mindre sukker

Sådan gør du

  • 1.
    Rens jordbærrene, og del dem i kvarte.

  • 2.
    Brug en kartoffelskræller til at skrælle skallen af citronen.

  • 3.
    Undgå at få for meget af det hvide med, da det er bittert.

  • 4.
    Tag 1 spsk. af sukkeret fra, og bland det med geleringspulveret.

  • 5.
    Kom bær, resten af sukkeret og citronskal i en gryde, og kog det sammen i 8-10 min.

  • 6.
    Sluk for varmen, og drys geleringspulvereret i marmeladen under omrøring, så der ikke kommer klumper.

  • 7.
    Tænd for varmen igen, og kog marmeladen i ½ minut.

  • 8.
    Lad citronskallen blive i marmeladen for at give ekstra smag, og kom den i rene glas.

  • 9.
    Opbevares i køleskabet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3123 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
441 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 1.6 %0.4 g
Kulhydrat: 96.4 %25.0 g
Fedt: 2 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;