Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Is med jordbær-swirl
Is med jordbær-swirl
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
250 g jordbær
150 g sukker
½ dl vand
6 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
1 dåse kondenseret mælk
4 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
SÅDAN GØR DU
1.
Tag 100 g jordbær fra, og skær dem i små tern.
2.
Kom resten i en gryde sammen med 50 g sukker og vand.
3.
Kog det sammen til jordbærrene er bløde, og mos dem så med en gaffel.
4.
Lad jordbærkompotten køle helt af.
5.
Pisk æggeblommerne skummende sammen med resten af sukkeret og kornene fra vaniljen.
6.
Bland det med kondenseret mælk.
7.
Hvis du har en ismaskine, blandes fløden i æggeblandingen, og det hele køres til is i ismaskinen.
8.
Har du ikke en ismaskine, piskes fløden til skum og vendes forsigtigt sammen med æggeblandingen.
9.
Kom halvdelen af isen/isblandingen i en form.
10.
Hæld halvdelen af jordbærkompotten over sammen med halvdelen af jordbærternene.
11.
Brug en kniv til at zigzagge kompot og jordbær lidt ned i isen.
12.
Kom så resten af isen/isblandingen oven på, og gentag med resten af kompotten og jordbærternene.
13.
Frys, til isen er fast – hvis du har brugt ismaskine, skal isen stå mindst 3 timer på frys.
14.
Laver du isen uden ismaskine, skal den have mindst 8-10 timer på frys.
Is
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15636 kj / 3737 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1163 kj / 278 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.3 g
Protein:
5.9 %
4.0 g
Kulhydrat:
44.5 %
30.4 g
Fedt:
49.6 %
15.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;