Is med jordbær-swirl

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Is med jordbær-swirl
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

250 g jordbær 

50 + 100 g sukker 

½ dl vand 

6 pasteuriserede æggeblommer 

1 vaniljestang 

1 dåse kondenseret mælk, ca. 400 g 

4 dl piskefløde

 

Sådan gør du

Tag 100 g jordbær fra, og skær dem i små tern. Kom resten i en gryde sammen med 50 g sukker og vand. Kog det sammen til jordbærrene er bløde, og mos dem så med en gaffel. Lad jordbærkompotten køle helt af. Pisk æggeblommerne skummende sammen med resten af sukkeret og kornene fra vaniljen. Bland det med kondenseret mælk. Hvis du har en ismaskine, blandes fløden i æggeblandingen, og det hele køres til is i ismaskinen. Har du ikke en ismaskine, piskes fløden til skum og vendes forsigtigt sammen med æggeblandingen. Kom halvdelen af isen/isblandingen i en form. Hæld halvdelen af jordbærkompotten over sammen med halvdelen af jordbærternene. Brug en kniv til at zigzagge kompot og jordbær lidt ned i isen. Kom så resten af isen/isblandingen oven på, og gentag med resten af kompotten og jordbærternene. Frys, til isen er fast – hvis du har brugt ismaskine, skal isen stå mindst 3 timer på frys. Laver du isen uden ismaskine, skal den have mindst 8-10 timer på frys. 

 

Energi pr. person: 2625KJ/627Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4 g. 
Kulhydrat: 29,2 g. 
Fedt: 15,6 g.