HjemOpskrifterIs med jordbær-swirl

Is med jordbær-swirl

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 250 g jordbær
  • 150 g sukker
  • 0.5 dl vand
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 4 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Sådan gør du

  • 1.
    Tag 100 g jordbær fra, og skær dem i små tern.

  • 2.
    Kom resten i en gryde sammen med 50 g sukker og vand.

  • 3.
    Kog det sammen til jordbærrene er bløde, og mos dem så med en gaffel.

  • 4.
    Lad jordbærkompotten køle helt af.

  • 5.
    Pisk æggeblommerne skummende sammen med resten af sukkeret og kornene fra vaniljen.

  • 6.
    Bland det med kondenseret mælk.

  • 7.
    Hvis du har en ismaskine, blandes fløden i æggeblandingen, og det hele køres til is i ismaskinen.

  • 8.
    Har du ikke en ismaskine, piskes fløden til skum og vendes forsigtigt sammen med æggeblandingen.

  • 9.
    Kom halvdelen af isen/isblandingen i en form.

  • 10.
    Hæld halvdelen af jordbærkompotten over sammen med halvdelen af jordbærternene.

  • 11.
    Brug en kniv til at zigzagge kompot og jordbær lidt ned i isen.

  • 12.
    Kom så resten af isen/isblandingen oven på, og gentag med resten af kompotten og jordbærternene.

  • 13.
    Frys, til isen er fast – hvis du har brugt ismaskine, skal isen stå mindst 3 timer på frys.

  • 14.
    Laver du isen uden ismaskine, skal den have mindst 8-10 timer på frys.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12413 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
923 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 7 %3.8 g
Kulhydrat: 30.6 %16.6 g
Fedt: 62.4 %15.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;