HjemOpskrifterItaliensk chili-rosmarin grillet kylling

Italiensk chili-rosmarin grillet kylling

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kylling
  • salt
  • 1 spsk tørret chiliflage
  • 3 fed hvidløg
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • olivenolie
tilbehør:
  • 4 skiver hvedebrød
  • kartoffel
  • salat

Sådan gør du

  • 1.
    Klip rygbenet af kyllingen, læg den på skærebrættet og tryk den flad.

  • 2.
    Skær et par dybe rids på lårene både under- og overlår.

  • 3.
    Stik et par metalspyd igennem kyllingen så den forbliver flad og lår samt vinge holdes på plads.

  • 4.
    Gnid den med salt.

  • 5.
    Hak chili, rosmarinnåle, hvidløg og citronskal og gnid kyllingen godt med blandingen.

  • 6.
    Dryp med citronsaft og olivenolie og steg den i ovnen liggende på en rist over en bradepande ved 180°C eller på grillen.

  • 7.
    Kyllingen er stegt, når kødsaften ved prik ved låret er klar.

  • 8.
    Servér med brød og salat.

  • 9.
    TIP: Kan du lide din kylling ekstra stærk, kan du tilføje mere eller stærkere chili efter smag.

  • 10.
    Er du til en mere mild smag, kan du erstatte chili med 1 tsk røget og1 tsk sød paprika samt rosmarin og timian.

  • 11.
    Så bliver smagen lidt mindre temperamentsfuld.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11409 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
752 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 35.3 %15.6 g
Kulhydrat: 18 %8.0 g
Fedt: 46.7 %9.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;