Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Italiensk chili-rosmarin grillet kylling

Ingen bedømmelser endnu
60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 hel Himmerland Kylling ca. 1,4 kg

Salt

1-2 tørrede chilier

1 rosmarin-kvist

3 fed hvidløg

1/2 økologisk citron

Olivenolie

Tilbehør: ristet brød eller ovnstegte rosmarinkartofler samt salat.  

Om råvarerne

Klip rygbenet af kyllingen, læg den på skærebrættet og tryk den flad. Skær et par dybe rids på lårene både under- og overlår. Stik et par metalspyd igennem kyllingen så den forbliver flad og lår samt vinge holdes på plads. Gnid den med salt. 

 

Hak chili, rosmarinnåle, hvidløg og  citronskal og gnid kyllingen godt med blandingen. Dryp med citronsaft og olivenolie og steg den i ovnen liggende på en rist over en bradepande ved 180°C eller på grillen. Kyllingen er stegt, når kødsaften ved prik ved låret er klar. Servér med brød og salat. 

 

TIP: Kan du lide din kylling ekstra stærk, kan du tilføje mere eller stærkere chili efter smag. Er du til en mere mild smag, kan du erstatte chili med 1 tsk røget og1 tsk sød paprika samt rosmarin og timian. Så bliver smagen lidt mindre temperamentsfuld.

 

Energi pr. person: 2873 Kj/684 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 9,6 g. Kulhydrat: 7,4 g. Fedt: 7,7 g.   

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Klip rygbenet af kyllingen, læg den på skærebrættet og tryk den flad. Skær et par dybe rids på lårene både under- og overlår. Stik et par metalspyd igennem kyllingen så den forbliver flad og lår samt vinge holdes på plads. Gnid den med salt. 

 

Hak chili, rosmarinnåle, hvidløg og  citronskal og gnid kyllingen godt med blandingen. Dryp med citronsaft og olivenolie og steg den i ovnen liggende på en rist over en bradepande ved 180°C eller på grillen. Kyllingen er stegt, når kødsaften ved prik ved låret er klar. Servér med brød og salat. 

 

TIP: Kan du lide din kylling ekstra stærk, kan du tilføje mere eller stærkere chili efter smag. Er du til en mere mild smag, kan du erstatte chili med 1 tsk røget og1 tsk sød paprika samt rosmarin og timian. Så bliver smagen lidt mindre temperamentsfuld.

 

Energi pr. person: 2873 Kj/684 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 9,6 g. Kulhydrat: 7,4 g. Fedt: 7,7 g.