HjemOpskrifterIsdessert med jordbærsauce

Isdessert med jordbærsauce

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 kugler vaniljeflødeis / jordbæris per person
  • 200 g brombær eller jordbær
jordbærsauce
  • 350 g frosne jordbær
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk rosa peberkorn
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • tilbehør: knuste rosa peberkorn

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med jordbærsaucen: Kom frosne jordbær, sukker, vand og vaniljepulver i en gryde.

  • 2.
    Lad det koge under låg i 10-15 minutter, til jordbærrene er kogt ud.

  • 3.
    Blend saucen til en ensartet konsistens med en stavblender.

  • 4.
    Knus de rosa peberkorn let og kom dem i saucen sammen med mørk balsamicoeddike.

  • 5.
    Lad saucen køle i køleskabet i en times tid.

  • 6.
    Anret 3 kugler is i hver skål og kom friske brombær og/eller jordbær på.

  • 7.
    Hæld jordbærsaucen over og drys med knuste rosa, peberkorn.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2649 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
331 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 2.8 %0.6 g
Kulhydrat: 94.7 %18.4 g
Fedt: 2.5 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;