Isdessert med jordbærsauce

fork and spoon
Dessert
clock
120+ min
Isdessert med jordbærsauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

12 kugler vaniljeis/jordbæris

200 g brombær eller jordbær

 

Jordbærsauce:

350 g frosne jordbær

100 g sukker

1 dl vand

½ tsk vaniljepulver

1 tsk rosa peberkorn

3-4 spsk mørk balsamicoeddike

 

Tilbehør:

Knuste rosa peberkorn

Sådan gør du

Start med jordbærsaucen: Kom frosne jordbær, sukker, vand og vaniljepulver i en gryde. Lad det koge under låg i 10-15 minutter, til jordbærrene er kogt ud. Blend saucen til en ensartet konsistens med en stavblender. Knus de rosa peberkorn let og kom dem i saucen sammen med mørk balsamicoeddike. Lad saucen køle i køleskabet i en times tid. Anret 3 kugler is i hver skål og kom friske brombær og/eller jordbær på. Hæld jordbærsaucen over og drys med knuste rosa, peberkorn.

 

Energi pr. person: 2047 kJ / 487 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,5 g
Fedt: 5,0 g
Kulhydrat: 21,0 g