Irsk stuvning med rodfrugter og øl

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg oksebov eller lammekød i tern

Salt og sort peber. 2 spsk vindruekerneolie

1 løg

300 g gulerødder

300 g. persillerødder

2 laurbærblade

1 spsk frisk timian

3 dl hvedeøl

4 dl grøntsagsbouillon eller vand

700 g kartofler

Hakket persille

Sådan gør du

Krydr kødet med salt og peber og brun det i olie i en gryde. Skær løg i strimler og skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i grove stykker. Kom løg, gulerødder og persillerødder i gryden sammen med laurbærblade og timian og steg videre til løgene begynder at tage farve. Hæld øl og vand ved og lad retten simre under låg i 1 time. Skræl imens kartoflerne og skær dem i kvarte. Efter 1 time tilsættes kartoflerne til retten og koger med i 30 min til de er møre. Hvis der er for meget væde, kan du tage låget af og lade det koge lidt ind. Smag til med salt og peber og server med et drys persille. 

 

Energi pr. person: 2653KJ/634Kcal. Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7,3 g. Kulhydrat: 7,1 g. Fedt: 2,6 g.