HjemOpskrifterIrsk stuvning med rodfrugter og øl

Irsk stuvning med rodfrugter og øl

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg oksebov i tern
  • salt & sort peber
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 1 løg
  • 300 g gulerødder
  • 300 g persillerødder
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk frisk timian
  • 3 dl hvedeøl
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 700 g kartofler
  • 1 hakket kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr kødet med salt og peber og brun det i olie i en gryde.

  • 2.
    Skær løg i strimler og skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i grove stykker.

  • 3.
    Kom løg, gulerødder og persillerødder i gryden sammen med laurbærblade og timian og steg videre til løgene begynder at tage farve.

  • 4.
    Hæld øl og vand ved og lad retten simre under låg i 1 time.

  • 5.
    Skræl imens kartoflerne og skær dem i kvarte.

  • 6.
    Efter 1 time tilsættes kartoflerne til retten og koger med i 30 min til de er møre.

  • 7.
    Hvis der er for meget væde, kan du tage låget af og lade det koge lidt ind.

  • 8.
    Smag til med salt og peber og server med et drys persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13638 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 26.8 %6.9 g
Kulhydrat: 24.6 %6.3 g
Fedt: 47.5 %5.6 g
Alkohol: 1.1 %0.2 g
;