2 personer
Antal: 20 stk.
375 g hvedemel.
140 g flormelis.
2 tsk stødt ingefær.
250 g koldt smør.
1 æggeblomme.
Pynt:
200 g flormelis.
2-3 spsk vand.
2 spsk rørsukker.
½ tsk kanel.
¼ tsk stødt muskatnød.
¼ tsk stødt nellike.
Bland mel med flormelis og stødt ingefær. Smuldr smørret ud i og saml dejen med æggeblommen. Det kan også nemt gøres i en foodprocessor. Form dejen til en flad kugle og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud til 3 mm tykkelse og stik hjerter ud. Skær evt. ½ cm bred fure i bunden af hvert hjerte, så kagerne kan hænge på et krus. Læg kagerne på bageplader med bagepapir og bag ved 180°C i 8-10 min. Lad kagerne køle af på en rist.
Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Bland chaisukker af rørsukker, kanel, muskatnød og nellike. Pynt kagerne med glasur og et drys chaisukker.
Energi pr. 100 g: 1975KJ/472Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 58,1 g.
Fedt: 25 g.