Indbagt tomat og mozzarella

fork and spoon
Snacks
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


1 rulle færdig pizzadej fra køledisken


(cirka 400 g)


500 g cherrytomater


125 g Galbani Mozzarella 


1 bundt frisk basilikum


2 spsk. olivenolie til bradepanden


1 lille spsk. salt 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Skær tomaterne i halve og kom dem i en bradepande med lidt olie og salt. Bag dem 10-15 minutter i ovnen, så det meste af væden fordamper. Rul dejen tyndt ud på bagepapir og læg de bagte tomater oven på. Pas på, du ikke kommer for tæt på kanten, for du skal kunne lukke dejen, når du har drysset mozzarella i små stykker og basilikum over.
Luk derefter dejen, prik lidt lufthuller med en gaffel, og bag ved 200º i ca. 30 minutter. Skær rullen ud i 2-3 cm tykke stykker, og servér dem lune.
 
Tip: Du kan også blande tomaterne med aubergine og zuchinnier. Der skal blot være 500 g grønsager, så mulighederne er mange. Hvis du ikke serverer denne ret som antipasti, men som hovedret, passer opskriften til 2-3 personer.Mozzarella
Den friske, bløde og milde ­mozzarella-ost er en grund­ingrediens i det italienske køkken og har ­sikkert været det, før den første gang omtales i 1570. Fra pizza og lasagne til klassikeren insalata caprese, hvor den optræder sammen med tomater i skiver, olivenolie og basilikum. Mozzarella kan fremstilles af bøffelmælk – mozzarella di latte di bufala – eller af komælk – mozzarella fior di latte. Ordet “mozzarella” kommer af udtrykket “mozzare” – at skære – som refererer til den håndæltning af den varme ostemasse, som man anvendte i gamle dage.
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama