HjemOpskrifterIndbagt tomat og mozzarella

Indbagt tomat og mozzarella

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g cherrytomater
  • 1 rulle eller 400 g pizzadej
  • 125 g friske mozzarella oste
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tænd ovnen på 200º.

  • 2.
    Skær tomaterne i halve og kom dem i en bradepande med lidt olie og salt.

  • 3.
    Bag dem 10-15 minutter i ovnen, så det meste af væden fordamper.

  • 4.
    Rul dejen tyndt ud på bagepapir og læg de bagte tomater oven på.

  • 5.
    Pas på, du ikke kommer for tæt på kanten, for du skal kunne lukke dejen, når du har drysset mozzarella i små stykker og basilikum over.

  • 6.
    Luk derefter dejen, prik lidt lufthuller med en gaffel, og bag ved 200º i ca. 30 minutter.

  • 7.
    Skær rullen ud i 2-3 cm tykke stykker, og servér dem lune.

  • 8.
    Tip: Du kan også blande tomaterne med aubergine og zuchinnier. Der skal blot være 500 g grønsager, så mulighederne er mange. Hvis du ikke serverer denne ret som antipasti, men som hovedret, passer opskriften til 2-3 personer. Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7278 kj / 1740 kcal
Næringsindhold pr. 100g
632 kj / 151 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 13 %4.8 g
Kulhydrat: 47.1 %17.5 g
Fedt: 39.9 %6.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;