HjemOpskrifterIndbagt mørbrad af gris med abrikos, oliven og timianfyld

Indbagt mørbrad af gris med abrikos, oliven og timianfyld

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 1 svinemørbrad
  • 25 g smør
  • 1 pakke butterdej
  • 1 æg til pensling
fyld:
  • 100 g oliven uden sten
  • 2 hakket skalotteløg
  • 100 g abrikoser i tern
  • 25 g smør
  • 0.5 dl friske timianblade - BRUG "frisk timian"
  • salt & friskkværnet peber
perlebygsalat:
  • 2 dl perlebyg
  • 150 g spidskål
  • 1 papaja
  • 100 g hindbær
  • 75 g ærter
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 dl frisk basilikum
dressing:
  • 0.5 dl mørk balsamicoeddike
  • 0.5 dl olivenolie
  • salt & friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Rul butterdejen ud og lad den hvile i 15 minutter.

  • 2.
    Skyl perlebyg til salaten i lunken vand.

  • 3.
    Kog perlebyg i rigeligt vand tilsat salt i ca. 20 minutter.

  • 4.
    Lad perlebyg afkøle.

  • 5.
    Afpuds svinemørbrad for fedt og sener.

  • 6.
    Varm en pande op med smør, brun mørbraden på alle sider, og krydr med salt og peber.

  • 7.
    Kom alle ingredienser til fyldet i en foodprocessor, og kør det i 30 sekunder til en ensartet konsistens.

  • 8.
    Spred fyldet ud på hele butterdejen og kom den brunede mørbrad på.

  • 9.
    Fold enderne ind over kødet og pak butterdejen omkring kødet.

  • 10.
    Kom den indpakkede mørbrad over på en bageplade med bagepapir.

  • 11.
    Pensl med sammenpisket æg og bag den i ovn ved 200°C i 40-45 minutter, til butterdejen er gylden og bagt.

  • 12.
    Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.

  • 13.
    Snit spidskål fint og skær papaya i tern.

  • 14.
    Bland det med afkølet perlebyg, hindbær, ærter, persille og basilikum.

  • 15.
    Lige inden servering vendes salaten med mørk balsamico, olivenolie og salt og peber.

  • 16.
    Server salat og skiver af indbagt mørbrad.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16633 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
777 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 13.2 %6.0 g
Kulhydrat: 33.4 %15.3 g
Fedt: 53.4 %11.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;