HjemOpskrifterHvidvinsdampet laks med urtecreme

Hvidvinsdampet laks med urtecreme

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 6 laksefileter
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl frisk hakket dildkviste (gem kvistene)
  • 2 spsk finthakket purløg
  • 0.5 fed hvidløg
  • 0.5 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 0.5 revet skal af en citron (usprøjtet)
  • 10 salatblade

Sådan gør du

  • 1.
    Læg laksen i en smurt gryde (eller pande).

  • 2.
    Stykkerne skal kunne ligge ved siden af hinanden.

  • 3.
    Krydres med salt og peber.

  • 4.
    Hak dildkvistene groft og kom dem i gryden sammen med vinen.

  • 5.
    Dæk med et stykke bagepapir og læg låg på.

  • 6.
    Lad laksen dampe ved svag varme i ca. 6 minutter og lad den stå i lagen, til du skal bruge den.

  • 7.
    Den kan sagtens laves i forvejen og stilles koldt.

  • 8.
    Rør cremen sammen af yoghurt, dild, purløg, hvidløg og citronskal.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

  • 10.
    Anret (evt. i store martiniglas) med salat i bunden, laks plukket i grove stykker og urtecreme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8406 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
589 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 32.9 %11.4 g
Kulhydrat: 4.6 %1.6 g
Fedt: 55.7 %8.9 g
Alkohol: 6.8 %1.3 g
;