Hvidvinsdampet laks med urtecreme

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer



6 lakseportioner

2 dl tør hvidvin

2 dl græsk yoghurt

1 dl frisk hakket dild

(Gem dildkvistene)

2 spsk. finthakket purløg

1/2 fed hvidløg

1/2 tsk. salt

friskkværnet peber

revet skal af 1/2 usprøjtet citron

Ca. 100 g spæde salatblade

Sådan gør du

Læg laksen i en smurt gryde (eller pande).

Stykkerne skal kunne ligge ved siden af hinanden.

Krydres med salt og peber.

Hak dildkvistene groft og kom dem i gryden sammen med vinen.

Dæk med et stykke bagepapir og læg låg på.

Lad laksen dampe ved svag varme i ca. 6 minutter og lad den stå i lagen, til du skal bruge den.

Den kan sagtens laves i forvejen og stilles koldt.

Rør cremen sammen af yoghurt, dild, purløg, hvidløg og citronskal.

Smag til med salt og peber.

Anret (evt. i store martiniglas) med salat i bunden, laks plukket i grove stykker og urtecreme.