6 personer
6 lakseportioner
2 dl tør hvidvin
2 dl græsk yoghurt
1 dl frisk hakket dild
(Gem dildkvistene)
2 spsk. finthakket purløg
1/2 fed hvidløg
1/2 tsk. salt
friskkværnet peber
revet skal af 1/2 usprøjtet citron
Ca. 100 g spæde salatblade
Læg laksen i en smurt gryde (eller pande).
Stykkerne skal kunne ligge ved siden af hinanden.
Krydres med salt og peber.
Hak dildkvistene groft og kom dem i gryden sammen med vinen.
Dæk med et stykke bagepapir og læg låg på.
Lad laksen dampe ved svag varme i ca. 6 minutter og lad den stå i lagen, til du skal bruge den.
Den kan sagtens laves i forvejen og stilles koldt.
Rør cremen sammen af yoghurt, dild, purløg, hvidløg og citronskal.
Smag til med salt og peber.
Anret (evt. i store martiniglas) med salat i bunden, laks plukket i grove stykker og urtecreme.