Hvide asparges med paprikasmør og crispy æg

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Hvide asparges med paprikasmør og crispy æg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 bundter hvide asparges, ca. 500 g

50 g smør

1 fed hvidløg

½ tsk. paprika

½ tsk. røget paprika

Salt og sort peber

5 spsk. majs- eller solsikkeolie

4 store æg

Tilbehør: grillet brød eller flute

Sådan gør du

Skræl dine asparges fra hovedet og hele vejen ned. Knæk den nederste hårde del af. Kog dine asparges i letsaltet vand i 5 min. Smelt smørret i en lille gryde. Kom finthakket hvidløg i sammen med begge slags paprika samt lidt salt og sort peber. Hold smørret lunt. Varm olien i en pande, og steg æggene til spejlæg ved høj varme, så de bliver sprøde og gyldne i kanterne. Anret asparges, og kom et æg oven på hver portion. Hæld det varme smør over. Servér med grillet brød eller flute.

 

Energi pr. person: 1509KJ/361Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,9 g. 
Kulhydrat: 2,1 g. 
Fedt: 15,3 g.