HjemOpskrifterHvide asparges med paprikasmør og crispy æg

Hvide asparges med paprikasmør og crispy æg

Måltidstype:
Forret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør
  • 2 bundter hvide asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk paprika
  • 0.5 tsk røget paprika
  • salt og sort peber
  • 5 spsk majsolie eller solsikkeolie
  • 4 æg
  • Tilbehør: grillet brød eller flute

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl dine asparges fra hovedet og hele vejen ned.

  • 2.
    Knæk den nederste hårde del af.

  • 3.
    Kog dine asparges i letsaltet vand i 5 min.

  • 4.
    Smelt smørret i en lille gryde.

  • 5.
    Kom finthakket hvidløg i sammen med begge slags paprika samt lidt salt og sort peber.

  • 6.
    Hold smørret lunt.

  • 7.
    Varm olien i en pande, og steg æggene til spejlæg ved høj varme, så de bliver sprøde og gyldne i kanterne.

  • 8.
    Anret asparges, og kom et æg oven på hver portion.

  • 9.
    Hæld det varme smør over.

  • 10.
    Servér med grillet brød eller flute.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5522 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
666 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 11 %4.3 g
Kulhydrat: 3.7 %1.5 g
Fedt: 85.3 %15.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;