HjemOpskrifterHornfisk i fad med frisk spinat

Hornfisk i fad med frisk spinat

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 hornfisk
  • 25 g spinatblade
  • 2 limefrugter i både
  • salt & sort peber
  • 25 g smør til fisken
Spinat Stuvning:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 grofthakket skalotteløg
  • 0.5 dl hvidvin (kan udelades)
  • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • stødt muskatnød
  • salt & sort peber
Tilbehør
  • små kartofler
Pynt:
  • limefrugt i både

Sådan gør du

  • 1.
    Læg hornfiskefileterne med skindsiden nedad.

  • 2.
    Drys med salt og peber, friske spinatblade og en limebåd.

  • 3.
    Rul hornfisken sammen med et stykke bomuldssnor.

  • 4.
    Stil dem ved siden af hinanden med hullet opad.

  • 5.
    Kom en lille klat smør på toppen og steg dem midt i ovn ved 200° C i 15 min.

  • 6.
    Sauter spinat og skalotteløg i en gryde med lidt olie, til løgene er bløde.

  • 7.
    Kom hvidvin i og lad det bruse op.

  • 8.
    Tilsæt derefter fløde og lad det simre i 5 min.

  • 9.
    Tilsæt så de skyllede spinatblade, og lad det simre i yderligere 2 minutter.

  • 10.
    Smag til med friskrevet muskatnød, salt og kværnet peber.

  • 11.
    Server hornfiskeruller med spinatstuvning og kogte kartofler og en limebåd til pynt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12802 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
613 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 46.4 %16.7 g
Kulhydrat: 2.8 %1.0 g
Fedt: 49.7 %8.2 g
Alkohol: 1.1 %0.2 g
;