Honningglaserede kartofler med nødder og appelsin

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Honningglaserede kartofler med nødder og appelsin
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g kartofler.
1 spsk salt.
25 g smør.
Skal og saft fra en økologisk appelsin.
50 g hasselnødder.
4 spsk akaciehonning.

Sådan gør du

Kog kartoflerne i vand med salt i ca. 10 min. til de er næsten møre. Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt i koldt vand. Lad dem køle nok af til du kan pille skindet af dem. Kom honningen i en stor pande og varm den langsomt op til den begynder at karamellisere. Tilsæt smør og lad det bruse op. Hæld kartofler og appelsinsaft i panden og vend rundt. Lad kartoflerne simre i ca. 8 min til de har en flot gylden farve. Drys med appelsinskal og  hakkede nødder inden servering.

Energi pr. person: 1451 Kj/  345 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,28 g.
Kulhydrat: 20,8 g.
Fedt: 4,76 g.