HjemOpskrifterHonningglaserede kartofler med nødder og appelsin

Honningglaserede kartofler med nødder og appelsin

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g kartofler
  • 1 spsk salt
  • 25 g smør
  • skal og saft fra 1 appelsin
  • 50 g hasselnødder
  • 4 spsk akaciehonning

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog kartoflerne i vand med salt i ca. 10 min. til de er næsten møre.

  • 2.
    Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt i koldt vand.

  • 3.
    Lad dem køle nok af til du kan pille skindet af dem.

  • 4.
    Kom honningen i en stor pande og varm den langsomt op til den begynder at karamellisere.

  • 5.
    Tilsæt smør og lad det bruse op.

  • 6.
    Hæld kartofler og appelsinsaft i panden og vend rundt.

  • 7.
    Lad kartoflerne simre i ca. 8 min til de har en flot gylden farve.

  • 8.
    Drys med appelsinskal og hakkede nødder inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6075 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
527 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 6.2 %1.9 g
Kulhydrat: 61 %18.9 g
Fedt: 32.8 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;