Høstsild i citron og friske urter med æblevinaigrette

fork and spoon
Frokost
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g sildefileter
1 citron, økologisk
Frisk dild

20 g smør
1 spsk. æbleeddike
1 æble med god syre

Sådan gør du

Skær tynde skiver citron, læg to-tre skiver på et stykke sølvpapir, læg en sild med skindet nedaf, oven på. Krydr kødsiden med salt og peber og læg kviste af dild på. Læg en anden sildefilet over, kødside mod kødside og læg citronskiver på toppen. Luk sølvpapiret om de to sildefileter. Lav resten til lign pakker.
Steg enten pakkerne på en varm pande i cirka 5 min. på hver side eller gør det på grillen, hvis vejret er til det.

Vinaigrette:
Skær æblet i små tern. Brun smørret i en lille gryde til det dufter karamelliseret og nødet. Tilsæt eddike og æble og lad vinaigretten køle af. Krydr den med salt og peber.

Serveringsforslag:
Spis kogte kartofler eller lign til retten.

Sådan sylter du, hvis der er rester:
Kog 2 del eddike og 1 del sukker sammen og hæld det over de stegte sild der er tilbage. Gem dem på køl og spis dem som pålæg på rugbrød.

Denne vin er velegnet til retten: DB gew/riesling.

Opskriften er udarbejdet af kokken Mathias Holt.