HjemOpskrifterHøstsild i citron og friske urter med æblevinaigrette

Høstsild i citron og friske urter med æblevinaigrette

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g dobbelt sildefileter
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 frisk dildkvist
  • 20 g smør
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 æble

Sådan gør du

  • 1.
    Skær tynde skiver citron, læg to-tre skiver på et stykke sølvpapir, læg en sild med skindet nedaf, oven på.

  • 2.
    Krydr kødsiden med salt og peber og læg kviste af dild på.

  • 3.
    Læg en anden sildefilet over, kødside mod kødside og læg citronskiver på toppen.

  • 4.
    Luk sølvpapiret om de to sildefileter.

  • 5.
    Lav resten til lign pakker.

  • 6.
    Steg enten pakkerne på en varm pande i cirka 5 min. på hver side eller gør det på grillen, hvis vejret er til det.

  • 7.
    Vinaigrette: Skær æblet i små tern.

  • 8.
    Brun smørret i en lille gryde til det dufter karamelliseret og nødet.

  • 9.
    Tilsæt eddike og æble og lad vinaigretten køle af.

  • 10.
    Krydr den med salt og peber.

  • 11.
    Serveringsforslag: Spis kogte kartofler eller lign til retten.

  • 12.
    Sådan sylter du, hvis der er rester: Kog 2 del eddike og 1 del sukker sammen og hæld det over de stegte sild der er tilbage.

  • 13.
    Gem dem på køl og spis dem som pålæg på rugbrød.

  • 14.
    Denne vin er velegnet til retten: DB gew/riesling. Opskriften er udarbejdet af kokken Mathias Holt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2807 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
410 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 44.1 %10.6 g
Kulhydrat: 11.4 %2.7 g
Fedt: 44.5 %4.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;