4 personer
1 kylling á 1300 g
2,5 liter vand
1 dl timian
10 sorte peberkorn
3 laurbærblade
Porretoppe
Fyld:
300 g kylling, kogt
200 g gulerødder i tern
200 g persillerod i tern
200 g porrer i skiver
200 g melboller
Skyl kyllingen i koldt vand. Kom kyllingen i koldt vand i en gryde sammen med timian, peberkorn, laurbærblade og porretoppe. Lad vandet koge langsomt op, og skum vandet af for urenheder undervejs. Lad kyllingen småsimre i 1 - 1,5 time.
Tag kyllingen op på en tallerken. Kog suppen yderligere 45 min.- 1 time indtil der er 1,5 liter tilbage. Sigt suppen for krydderier og urter. Pluk kyllingen i mundrette stykker. (Gem cirka halvdelen til dag 2).
Kom urterne i suppen og lad dem blive møre. Tilføj kyllingekød og melboller.
Server gerne suppen med sprøde flutes.
Energi pr. person: 1279 Kj/ 305 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,9 g.
Kulhydrat: 2,8 g.
Fedt: 1,8 g.