HjemOpskrifterHønsekødssuppe med rodfrugter, porrer og melboller

Hønsekødssuppe med rodfrugter, porrer og melboller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.3 kg kyllinger
  • 2.5 liter vand
  • 1 dl frisk timian
  • 10 peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • ca 2 dl porretop (den grønne del af porren)
fyld:
  • 300 kg kogt kyllinger
  • 300 g gulerødder i tern
  • 200 g persillerødder i tern
  • 200 g porrer i skiver
  • 200 g melboller

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl kyllingen i koldt vand.

  • 2.
    Kom kyllingen i koldt vand i en gryde sammen med timian, peberkorn, laurbærblade og porretoppe.

  • 3.
    Lad vandet koge langsomt op, og skum vandet af for urenheder undervejs.

  • 4.
    Lad kyllingen småsimre i 1 - 1,5 time.

  • 5.
    Tag kyllingen op på en tallerken.

  • 6.
    Kog suppen yderligere 45 min.- 1 time indtil der er 1,5 liter tilbage.

  • 7.
    Sigt suppen for krydderier og urter.

  • 8.
    Pluk kyllingen i mundrette stykker. (Gem cirka halvdelen til dag 2).

  • 9.
    Kom urterne i suppen og lad dem blive møre.

  • 10.
    Tilføj kyllingekød og melboller.

  • 11.
    Server gerne suppen med sprøde flutes.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13491 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
264 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 37.7 %5.9 g
Kulhydrat: 13.3 %2.1 g
Fedt: 49 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;