Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Hjerter i flødesovs med kartoffelmos og kruspersille
Hjerter i flødesovs med kartoffelmos og kruspersille
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
3 grisehjerter
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
20 g smør
1.5 dl vand
3 laurbærblade
0.5 tsk hvid peber
5 stilke kruspersille
4 skalotteløg
0.5 dl Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 15%
0.5 dl madeira
1 tsk sojasauce
1 spsk majsstivelse
Evt. lidt kulør
kartoffelmos
700 g kartofler
1.5 dl mælk
50 g smør
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
1 stilk kruspersille til pynt
Sådan gør du
1.
Skær årestammerne fra hjerterne, og skyl dem i vand.
2.
Tør dem godt af med køkkenrulle.
3.
Skær hjerterne i mundrette tern og drys med salt og friskkværnet sort peber.
4.
Kom ternene i en varm støbejernsgryde og brun dem godt af i smør.
5.
Tilsæt vand, laurbærblade, hvid peber og kruspersille, og lad retten simre i ca. 50 minutter, til hjerterne er møre.
6.
Imens deles skalotteløgene i to og sættes til side til senere.
7.
Tag hjerterne og laurbærbladene op af gryden, når de 50 minutter er gået.
8.
Brun skalotteløgene i en ny gryde og tilsæt fløde, madeira og sojasauce.
9.
Jævn den eventuelt med lidt majsstivelse.
10.
Tilsæt hjerterne og laurbærbladene.
11.
Lad det simre i ca. 10 minutter.
12.
Smag retten til med salt og friskkværnet sort peber, og tilføj eventuelt lidt kulør for en dybere farve.
13.
Fortsæt med kartoffelmos: Skræl kartofler, skær dem i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
14.
Mos kartoflerne med en kartoffelpresser.
15.
Bland mælk i lidt efter lidt under omrøring.
16.
Skær smør i tern og kom dem i mosen.
17.
Bland det hele godt sammen.
18.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
19.
Drys hakket kruspersille over hjerter i flødesovs, og servér med varm kartoffelmos.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9265 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
29.7 %
7.6 g
Kulhydrat:
27.4 %
7.0 g
Fedt:
40.6 %
4.8 g
Alkohol:
2.3 %
0.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;