HjemOpskrifterHjerter i flødesovs med kartoffelmos og kruspersille

Hjerter i flødesovs med kartoffelmos og kruspersille

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 grisehjerter
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 20 g smør
  • 1.5 dl vand
  • 3 laurbærblade
  • 0.5 tsk hvid peber
  • 5 stilke kruspersille
  • 4 skalotteløg
  • 0.5 dl Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 15%
  • 0.5 dl madeira
  • 1 tsk sojasauce
  • 1 spsk majsstivelse
  • Evt. lidt kulør
kartoffelmos
  • 700 g kartofler
  • 1.5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 stilk kruspersille til pynt

Sådan gør du

  • 1.
    Skær årestammerne fra hjerterne, og skyl dem i vand.

  • 2.
    Tør dem godt af med køkkenrulle.

  • 3.
    Skær hjerterne i mundrette tern og drys med salt og friskkværnet sort peber.

  • 4.
    Kom ternene i en varm støbejernsgryde og brun dem godt af i smør.

  • 5.
    Tilsæt vand, laurbærblade, hvid peber og kruspersille, og lad retten simre i ca. 50 minutter, til hjerterne er møre.

  • 6.
    Imens deles skalotteløgene i to og sættes til side til senere.

  • 7.
    Tag hjerterne og laurbærbladene op af gryden, når de 50 minutter er gået.

  • 8.
    Brun skalotteløgene i en ny gryde og tilsæt fløde, madeira og sojasauce.

  • 9.
    Jævn den eventuelt med lidt majsstivelse.

  • 10.
    Tilsæt hjerterne og laurbærbladene.

  • 11.
    Lad det simre i ca. 10 minutter.

  • 12.
    Smag retten til med salt og friskkværnet sort peber, og tilføj eventuelt lidt kulør for en dybere farve.

  • 13.
    Fortsæt med kartoffelmos: Skræl kartofler, skær dem i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

  • 14.
    Mos kartoflerne med en kartoffelpresser.

  • 15.
    Bland mælk i lidt efter lidt under omrøring.

  • 16.
    Skær smør i tern og kom dem i mosen.

  • 17.
    Bland det hele godt sammen.

  • 18.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 19.
    Drys hakket kruspersille over hjerter i flødesovs, og servér med varm kartoffelmos.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9265 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 29.7 %7.6 g
Kulhydrat: 27.4 %7.0 g
Fedt: 40.6 %4.8 g
Alkohol: 2.3 %0.3 g
;