Hjerter i flødesovs med kartoffelmos og kruspersille

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Hjerter i flødesovs med kartoffelmos og kruspersille
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

3 svinehjerter 

0,5 tsk salt  

0,5 tsk friskkværnet sort peber

20 g smør

1,5 l vand

3 laurbærblade

0,5 tsk hvid peber

5 stilke kruspersille 

4 skalotteløg

2,5 dl fløde, 18 %

0,5 dl madeira

1 tsk sojasauce

1 spsk majsstivelse

Eventuelt lidt kulør

 

Kartoffelmos:

700 g kartofler

1,5 dl mælk

50 g smør

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

1 dl kruspersille til pynt

Sådan gør du

Skær årestammerne fra hjerterne, og skyl dem i vand. Tør dem godt af med køkkenrulle. Skær hjerterne i mundrette tern og drys med salt og friskkværnet sort peber. Kom ternene i en varm støbejernsgryde og brun dem godt af i smør. Tilsæt vand, laurbærblade, hvid peber og kruspersille, og lad retten simre i ca. 50 minutter, til hjerterne er møre. Imens deles skalotteløgene i to og sættes til side til senere. Tag hjerterne og laurbærbladene op af gryden, når de 50 minutter er gået.

Brun skalotteløgene i en ny gryde og tilsæt fløde, madeira og sojasauce. Jævn den eventuelt med lidt majsstivelse. Tilsæt hjerterne og laurbærbladene. Lad det simre i ca. 10 minutter. Smag retten til med salt og friskkværnet sort peber, og tilføj eventuelt lidt kulør for en dybere farve.

Fortsæt med kartoffelmos: Skræl kartofler, skær dem i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Mos kartoflerne med en kartoffelpresser. Bland mælk i lidt efter lidt under omrøring. Skær smør i tern og kom dem i mosen. Bland det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Drys hakket kruspersille over hjerter i flødesovs, og servér med varm kartoffelmos.

 

Energi pr. person: 3085 kJ / 735 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 4,5 g
Alkohol: 0,5 g