Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Hjemmelavet pappardelle med cremet pesto og pancetta
Hjemmelavet pappardelle med cremet pesto og pancetta
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
4 æg str. L/XL
400 g tipo 00 hvedemel eller alm. hvedemel + ekstra til udrulning
1 æggeblomme
0.5 tsk fint salt
40 g pinjekerner
1 potte frisk basilikum
0.5 dl olivenolie
1 fed hvidløg
25 g revet parmigiano reggiano
1 spsk friskpresset citronsaft
salt og sort peber
125 g pancetta eller bacon i skiver
1.5 dl piskefløde
Sådan gør du
1.
Pasta: Hæld mel ud i en skål.
2.
Lav en fordybning i midten, kom salt i, slå æggene ud i, og kom den ekstra æggeblomme i.
3.
Rør forsigtigt i midten af æggene, og tag mere og mere af melet med, til du til sidst har blandet alt melet i æggene.
4.
Saml dejen, og ælt den grundigt.
5.
Du kan også blande mel og æg sammen i en røremaskine.
6.
Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
7.
Del dejen i to, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord.
8.
Du kan bruge en pastamaskine eller en kagerulle.
9.
Hvis du bruger pastamaskine, skal den rulles ud til indstilling nr. 6 eller 7.
10.
Når dejen er rullet tyndt ud, drysses overfladen med et tyndt lag mel.
11.
Rul pastadejen løst sammen til en roulade, og brug en skarp kniv til at skære den i brede skiver på 2-3 cm.
12.
Rul strimlerne ud, og læg dem som små reder drysset med lidt ekstra mel, indtil de skal bruges.
13.
Til pesto ristes pinjekerner i en tør pande, til de er gyldne, ca. 5 min.
14.
Kom halvdelen af dem i en blender sammen med basilikum, olivenolie, hvidløg, parmesan, citronsaft og lidt salt og peber.
15.
Blend til en tyk pesto.
16.
Steg bacon eller pancetta sprødt i en tør pande.
17.
Kog pastaen i 2 min. i letsaltet vand.
18.
Gem 1½ dl af kogevandet, og sigt resten fra.
19.
Kom fløden i den varme gryde, og hæld pastaen tilbage sammen med pestoen.
20.
Vend det sammen, og brug evt. lidt af kogevandet til at løsne op i pastaen.
21.
Server med knust pancetta eller bacon over og resten af pinjekernerne.
Pastaret
SPISETID opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14626 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1394 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.4 g
Protein:
13.7 %
11.2 g
Kulhydrat:
33.4 %
27.4 g
Fedt:
52.9 %
19.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;