HjemOpskrifterHjemmelavet pappardelle med cremet pesto og pancetta

Hjemmelavet pappardelle med cremet pesto og pancetta

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 æg str. L/XL
  • 400 g tipo 00 hvedemel eller alm. hvedemel + ekstra til udrulning
  • 1 æggeblomme
  • 0.5 tsk fint salt
  • 40 g pinjekerner
  • 1 potte frisk basilikum
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g revet parmigiano reggiano
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og sort peber
  • 125 g pancetta eller bacon i skiver
  • 1.5 dl piskefløde

Sådan gør du

  • 1.
    Pasta: Hæld mel ud i en skål.

  • 2.
    Lav en fordybning i midten, kom salt i, slå æggene ud i, og kom den ekstra æggeblomme i.

  • 3.
    Rør forsigtigt i midten af æggene, og tag mere og mere af melet med, til du til sidst har blandet alt melet i æggene.

  • 4.
    Saml dejen, og ælt den grundigt.

  • 5.
    Du kan også blande mel og æg sammen i en røremaskine.

  • 6.
    Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

  • 7.
    Del dejen i to, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord.

  • 8.
    Du kan bruge en pastamaskine eller en kagerulle.

  • 9.
    Hvis du bruger pastamaskine, skal den rulles ud til indstilling nr. 6 eller 7.

  • 10.
    Når dejen er rullet tyndt ud, drysses overfladen med et tyndt lag mel.

  • 11.
    Rul pastadejen løst sammen til en roulade, og brug en skarp kniv til at skære den i brede skiver på 2-3 cm.

  • 12.
    Rul strimlerne ud, og læg dem som små reder drysset med lidt ekstra mel, indtil de skal bruges.

  • 13.
    Til pesto ristes pinjekerner i en tør pande, til de er gyldne, ca. 5 min.

  • 14.
    Kom halvdelen af dem i en blender sammen med basilikum, olivenolie, hvidløg, parmesan, citronsaft og lidt salt og peber.

  • 15.
    Blend til en tyk pesto.

  • 16.
    Steg bacon eller pancetta sprødt i en tør pande.

  • 17.
    Kog pastaen i 2 min. i letsaltet vand.

  • 18.
    Gem 1½ dl af kogevandet, og sigt resten fra.

  • 19.
    Kom fløden i den varme gryde, og hæld pastaen tilbage sammen med pestoen.

  • 20.
    Vend det sammen, og brug evt. lidt af kogevandet til at løsne op i pastaen.

  • 21.
    Server med knust pancetta eller bacon over og resten af pinjekernerne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14626 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1394 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 13.7 %11.2 g
Kulhydrat: 33.4 %27.4 g
Fedt: 52.9 %19.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;