Hjemmelavet pappardelle med cremet pesto og pancetta

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Hjemmelavet pappardelle med cremet pesto og pancetta
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g tipo 0 mel eller alm. hvedemel + ekstra til udrulning

4 æg, str. L/XL

1 æggeblomme

0,5 tsk. fint salt

40 g pinjekerner

1 potte basilikum

½ dl olivenolie

1 fed hvidløg

25 g revet parmesan

1 spsk. citronsaft

salt og sort peber

125 g pancetta eller bacon i skiver

1½ dl piskefløde
 

Sådan gør du

Pasta: Hæld mel ud i en skål. Lav en fordybning i midten, kom salt i, slå æggene ud i, og kom den ekstra æggeblomme i. Rør forsigtigt i midten af æggene, og tag mere og mere af melet med, til du til sidst har blandet alt melet i æggene. Saml dejen, og ælt den grundigt. Du kan også blande mel og æg sammen i en røremaskine. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Del dejen i to, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Du kan bruge en pastamaskine eller en kagerulle. Hvis du bruger pastamaskine, skal den rulles ud til indstilling nr. 6 eller 7. Når dejen er rullet tyndt ud, drysses overfladen med et tyndt lag mel. Rul pastadejen løst sammen til en roulade, og brug en skarp kniv til at skære den i brede skiver på 2-3 cm. Rul strimlerne ud, og læg dem som små reder drysset med lidt ekstra mel, indtil de skal bruges. 

Til pesto ristes pinjekerner i en tør pande, til de er gyldne, ca. 5 min. Kom halvdelen af dem i en blender sammen med basilikum, olivenolie, hvidløg, parmesan, citronsaft og lidt salt og peber. Blend til en tyk pesto. 
Steg bacon eller pancetta sprødt i en tør pande. Kog pastaen i 2 min. i letsaltet vand. Gem 1½ dl af kogevandet, og sigt resten fra. Kom fløden i den varme gryde, og hæld pastaen tilbage sammen med pestoen. Vend det sammen, og brug evt. lidt af kogevandet til at løsne op i pastaen. Server med knust pancetta eller bacon over og resten af pinjekernerne.

 

Energi pr. pers: 3661/875Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 11,8 g. 
Kulhydrat: 26,8 g. 
Fedt: 18,6 g.