6 personer
300 g jordbær skåret i halve
25 g sukker
1 vaniljestang delt på langs
½ liter piskefløde – letpisket
125 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g pistacienødder
50 g mandler
100 g Sukker
Friske jordbær
125 g friske blåbær
Kog jordbær, sukker og vaniljestang i ca. 5 minutter.
Tag vaniljestangen op og blend bærrerne med en stavblender og afkøl.
Pisk fløden til let skum. Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt.
Vend forsigtig bærblandingen med fløden, tilsæt æggeblandingen og vend rundt.
Kør isen på ismaskine i ca. 20 minutter. Hæld isen i en form og frys færdig i fryseren.
Nøddekrokant:
Varm sukker op på en pande til det er karamelliseret, kom mandler og pistacienødder i og vend det forsigtigt rundt.
Kom blandingen på et stykke bagepapir og afkøl. Hakkes groft til pynt.
Server isen med friske blåbær eller friske jordbær og hakket nøddekrokant.
Energi pr. person: 2626 kJ (625 kcal)
Energifordeling pr. 100g
Protein: 5 %
Fedt: 60 %
Kulhydrat: 35 %