HjemOpskrifterHjemmelavet flødeis med jordbær og krokant

Hjemmelavet flødeis med jordbær og krokant

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 300 g jordbær skåret i halve
  • 25 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 0.5 liter letpisket Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 125 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
pynt - nøddekrokant:
  • 50 g saltede pistacienøddekerner
  • 50 g mandler
  • 100 g sukker
  • friske jordbær
pynt - bær:
  • 125 g friske blåbær

Sådan gør du

  • 1.
    Kog jordbær, sukker og vaniljestang i ca. 5 minutter.

  • 2.
    Tag vaniljestangen op og blend bærrerne med en stavblender og afkøl.

  • 3.
    Pisk fløden til let skum.

  • 4.
    Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt.

  • 5.
    Vend forsigtig bærblandingen med fløden, tilsæt æggeblandingen og vend rundt.

  • 6.
    Kør isen på ismaskine i ca. 20 minutter.

  • 7.
    Hæld isen i en form og frys færdig i fryseren.

  • 8.
    Nøddekrokant: Varm sukker op på en pande til det er karamelliseret, kom mandler og pistacienødder i og vend det forsigtigt rundt.

  • 9.
    Kom blandingen på et stykke bagepapir og afkøl.

  • 10.
    Hakkes groft til pynt.

  • 11.
    Server isen med friske blåbær eller friske jordbær og hakket nøddekrokant.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15595 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1164 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 4.8 %3.3 g
Kulhydrat: 33.9 %23.2 g
Fedt: 61.3 %19.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;