Hjemmelavede kartoffelchips

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

3 stk. mellemstore Antonia kartofler (ca. 240 g)
4 dl vindruekerneolie
½ tsk. seasalt
Evt. krydderurter

Sådan gør du

NB! Denne opskrift bør kun laves af voksne!

Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne i koldt vand i 15 minutter. Varm en gryde op med vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie. Når olien simrer omkring en tændstik, er olien varm.
Tag kartoffelskiverne op på et stykke køkkenrulle og dup dem tørre.
Kom 3-4 skiver kartoffel i gryden ad gangen og fritér dem til de er gyldne og sprøde. Kom de sprøde kartoffelskiver op på køkkenrulle til afdrypning.

Drys seasalt og eventuelt lidt krydderurter på de færdige kartoffelchips.

 

Energi pr. person:
1138 kJ (271 kcal)

Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 1,5 %
Fedt: 29,1 %
Kulhydrat: 12,7 %