HjemOpskrifterHjemmelavede kartoffelchips

Hjemmelavede kartoffelchips

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 dl vindruekerneolie
  • 3 mellemstore kartofler (ca. 240 g)
  • 0.5 tsk havsalt
  • evt. krydderurt

Sådan gør du

  • 1.
    NB! Denne opskrift bør kun laves af voksne! Skræl kartoflerne.

  • 2.
    Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne i koldt vand i 15 minutter.

  • 3.
    Varm en gryde op med vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie.

  • 4.
    Når olien simrer omkring en tændstik, er olien varm.

  • 5.
    Tag kartoffelskiverne op på et stykke køkkenrulle og dup dem tørre.

  • 6.
    Kom 3-4 skiver kartoffel i gryden ad gangen og fritér dem til de er gyldne og sprøde.

  • 7.
    Kom de sprøde kartoffelskiver op på køkkenrulle til afdrypning.

  • 8.
    Drys seasalt og eventuelt lidt krydderurter på de færdige kartoffelchips.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13881 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2556 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 0.4 %0.6 g
Kulhydrat: 3.6 %5.4 g
Fedt: 96 %66.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;