Hjemmelavede hotdogs med grønne asparges og rejesalat

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Hjemmelavet hotdog
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

3 dl lunken mælk

25 g gær

½ dl olivenolie

1 æg

1 tsk salt

2 tsk sukker

200 g fuldkornsmel

300 g hvedemel

Ekstra mel til udrulning

1 æg

1 spsk chiafrø eller nigellafrø eller sesamfrø

33 stk grønne asparges

 

Rejesalat:

1 dl skyr

1 dl mayonnaise

½ dl finthakket purløg

2 stk forårsløg

1 spsk citronsaft

1 spsk citronskal

Salt og peber

50 g grønne asparges

200 g rejer

 

Pynt til hotdogs:

60 g radiser

25 g ærteskud

1 dl purløg

Sådan gør du

Lun mælken og rør gæren ud i den. Kom olivenolie og æg i og rør salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i dejen. Gem lidt hvedemel til udrulning senere. Ælt dejen på maskine eller i hånden, til den er samlet. Lad den hæve i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend dejen sammen. Lav 11 lige store portioner. Rul dejklumperne ud til pølser på ca. 16-18 cm og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med nigellafrø, chiafrø eller sesamfrø. Hotdogbrødene bages i ovn ved 210° grader i 12-15 min. Afkøles på rist.

Bland skyr og mayonnaise sammen med purløg, forårsløg skåret i tynde ringe, citronsaft, citronskal, salt og peber. Skær 50 g asparges i tynde skiver og kom det i blandingen sammen med afdryppede rejer.

Knæk bunden af de grønne asparges og blancher dem i kogende vand i 1 minut. Hæld herefter koldt vand over og lad dem dryppe af på et viskestykke. Skær et snit i hver hotdog, placer ca. 3 stykker grønne asparges, top med rejesalat, pynt med radiser i skiver, purløg og ærteskud.

 

Energi pr. person: 1349 kJ /321 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 20,0 g