Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Hjemmelavede hotdogs med grønne asparges og rejesalat

Ingen bedømmelser endnu
60-90 min
4 personer

Ingredienser

3 dl lunken mælk

25 g gær

½ dl olivenolie

1 æg

1 tsk salt

2 tsk sukker

200 g fuldkornsmel

300 g hvedemel

Ekstra mel til udrulning

1 æg

1 spsk chiafrø eller nigellafrø eller sesamfrø

33 stk grønne asparges

 

Rejesalat:

1 dl skyr

1 dl mayonnaise

½ dl finthakket purløg

2 stk forårsløg

1 spsk citronsaft

1 spsk citronskal

Salt og peber

50 g grønne asparges

200 g rejer

 

Pynt til hotdogs:

60 g radiser

25 g ærteskud

1 dl purløg

Om råvarerne

Lun mælken og rør gæren ud i den. Kom olivenolie og æg i og rør salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i dejen. Gem lidt hvedemel til udrulning senere. Ælt dejen på maskine eller i hånden, til den er samlet. Lad den hæve i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend dejen sammen. Lav 11 lige store portioner. Rul dejklumperne ud til pølser på ca. 16-18 cm og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med nigellafrø, chiafrø eller sesamfrø. Hotdogbrødene bages i ovn ved 210° grader i 12-15 min. Afkøles på rist.

Bland skyr og mayonnaise sammen med purløg, forårsløg skåret i tynde ringe, citronsaft, citronskal, salt og peber. Skær 50 g asparges i tynde skiver og kom det i blandingen sammen med afdryppede rejer.

Knæk bunden af de grønne asparges og blancher dem i kogende vand i 1 minut. Hæld herefter koldt vand over og lad dem dryppe af på et viskestykke. Skær et snit i hver hotdog, placer ca. 3 stykker grønne asparges, top med rejesalat, pynt med radiser i skiver, purløg og ærteskud.

 

Energi pr. person: 1349 kJ /321 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 20,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Hjemmelavet hotdog

Lun mælken og rør gæren ud i den. Kom olivenolie og æg i og rør salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i dejen. Gem lidt hvedemel til udrulning senere. Ælt dejen på maskine eller i hånden, til den er samlet. Lad den hæve i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend dejen sammen. Lav 11 lige store portioner. Rul dejklumperne ud til pølser på ca. 16-18 cm og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med nigellafrø, chiafrø eller sesamfrø. Hotdogbrødene bages i ovn ved 210° grader i 12-15 min. Afkøles på rist.

Bland skyr og mayonnaise sammen med purløg, forårsløg skåret i tynde ringe, citronsaft, citronskal, salt og peber. Skær 50 g asparges i tynde skiver og kom det i blandingen sammen med afdryppede rejer.

Knæk bunden af de grønne asparges og blancher dem i kogende vand i 1 minut. Hæld herefter koldt vand over og lad dem dryppe af på et viskestykke. Skær et snit i hver hotdog, placer ca. 3 stykker grønne asparges, top med rejesalat, pynt med radiser i skiver, purløg og ærteskud.

 

Energi pr. person: 1349 kJ /321 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 20,0 g