4 personer
3 dl lunken mælk
25 g gær
½ dl olivenolie
1 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
200 g fuldkornsmel
300 g hvedemel
Ekstra mel til udrulning
1 æg
1 spsk chiafrø eller nigellafrø eller sesamfrø
33 stk grønne asparges
Rejesalat:
1 dl skyr
1 dl mayonnaise
½ dl finthakket purløg
2 stk forårsløg
1 spsk citronsaft
1 spsk citronskal
Salt og peber
50 g grønne asparges
200 g rejer
Pynt til hotdogs:
60 g radiser
25 g ærteskud
1 dl purløg
Lun mælken og rør gæren ud i den. Kom olivenolie og æg i og rør salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i dejen. Gem lidt hvedemel til udrulning senere. Ælt dejen på maskine eller i hånden, til den er samlet. Lad den hæve i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend dejen sammen. Lav 11 lige store portioner. Rul dejklumperne ud til pølser på ca. 16-18 cm og placér dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med nigellafrø, chiafrø eller sesamfrø. Hotdogbrødene bages i ovn ved 210° grader i 12-15 min. Afkøles på rist.
Bland skyr og mayonnaise sammen med purløg, forårsløg skåret i tynde ringe, citronsaft, citronskal, salt og peber. Skær 50 g asparges i tynde skiver og kom det i blandingen sammen med afdryppede rejer.
Knæk bunden af de grønne asparges og blancher dem i kogende vand i 1 minut. Hæld herefter koldt vand over og lad dem dryppe af på et viskestykke. Skær et snit i hver hotdog, placer ca. 3 stykker grønne asparges, top med rejesalat, pynt med radiser i skiver, purløg og ærteskud.
Energi pr. person: 1349 kJ /321 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 20,0 g