HjemOpskrifterHjemmelavede hotdogs med grønne asparges og rejesalat

Hjemmelavede hotdogs med grønne asparges og rejesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g gær
  • 3 dl lunket mælk
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel + ekstra til udrulning
  • 1 æg
  • 1 spsk chiafrø
  • 33 grønne asparges
rejesalat:
  • 1 dl Cheasy® skyr naturel
  • 1 dl mayonnaise
  • 0.5 dl finthakket purløg
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • salt og sort peber
  • 50 grønne asparges
  • 200 g rejer
pynt til hotdogs:
  • 60 g radiser
  • 25 g ærteskud
  • 1 dl purløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lun mælken og rør gæren ud i den.

  • 2.
    Kom olivenolie og æg i og rør salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i dejen.

  • 3.
    Gem lidt hvedemel til udrulning senere.

  • 4.
    Ælt dejen på maskine eller i hånden, til den er samlet.

  • 5.
    Lad den hæve i 30 minutter.

  • 6.
    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend dejen sammen.

  • 7.
    Lav 11 lige store portioner.

  • 8.
    Rul dejklumperne ud til pølser på ca. 16-18 cm og placér dem på en bageplade med bagepapir.

  • 9.
    Lad dem hæve i yderligere 30 minutter.

  • 10.
    Pensl med sammenpisket æg og drys med nigellafrø, chiafrø eller sesamfrø.

  • 11.
    Hotdogbrødene bages i ovn ved 210° grader i 12-15 min.

  • 12.
    Afkøles på rist.

  • 13.
    Bland skyr og mayonnaise sammen med purløg, forårsløg skåret i tynde ringe, citronsaft, citronskal, salt og peber.

  • 14.
    Skær 50 g asparges i tynde skiver og kom det i blandingen sammen med afdryppede rejer.

  • 15.
    Knæk bunden af de grønne asparges og blancher dem i kogende vand i 1 minut.

  • 16.
    Hæld herefter koldt vand over og lad dem dryppe af på et viskestykke.

  • 17.
    Skær et snit i hver hotdog, placer ca. 3 stykker grønne asparges, top med rejesalat, pynt med radiser i skiver, purløg og ærteskud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14505 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 16.2 %6.1 g
Kulhydrat: 46.2 %17.4 g
Fedt: 37.6 %6.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;