HjemOpskrifterHindbærtrifli med lemoncurd

Hindbærtrifli med lemoncurd

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g hindbær (gerne frosne)
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 250 g sand kager
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 125 g friske hindbær
lemoncurd:
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • revet skal fra 1 citron (usprøjtet)
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g smør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til lemoncurd kommes citronsaft i en gryde sammen med citronskal, sukker, æg og smør i tern.

  • 2.
    Varm det op ved middelvarme, mens der røres, men uden at det koger.

  • 3.
    Varmen får lemoncurden til at tykne.

  • 4.
    Hæld den på rene glas og lad den køle helt ned.

  • 5.
    Lemoncurden bliver endnu tykkere, når den er afkølet.

  • 6.
    Kom 250 g hindbær i en gryde sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen.

  • 7.
    Kog det op og lad det simre i 10 min. til bærrene koger ud.

  • 8.
    Lad det køle af.

  • 9.
    Skær sandkagen i tykke skiver og anret halvdelen i bunden af fire dessertglas.

  • 10.
    Kom lemoncurd og hindbærcoulis over og derefter resten af sandkagen.

  • 11.
    Pisk fløden til skum og kom på toppen.

  • 12.
    Pynt med friske hindbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15144 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1056 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 3.8 %2.4 g
Kulhydrat: 50.9 %31.7 g
Fedt: 45.3 %12.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;