Hindbærtrifli med lemoncurd

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Hindbærtrifli med lemoncurd
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g hindbær (gerne frosne)

150 g sukker

1 vaniljestang

250 g sandkage

1½ dl piskefløde

125 g friske hindbær

 

Lemoncurd:

1 dl friskpresset citronsaft (1-2 citroner)

Revet skal af 1 usprøjtet citron

100 g sukker

2 æg

75 g smør

Sådan gør du

Til lemoncurd kommes citronsaft i en gryde sammen med citronskal, sukker, æg og smør i tern. Varm det op ved middelvarme, mens der røres, men uden at det koger. Varmen får lemoncurden til at tykne. Hæld den på rene glas og lad den køle helt ned. Lemoncurden bliver endnu tykkere, når den er afkølet.

Kom 250 g hindbær i en gryde sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen. Kog det op og lad det simre i 10 min. til bærrene koger ud. Lad det køle af. Skær sandkagen i tykke skiver og anret halvdelen i bunden af fire dessertglas. Kom lemoncurd og hindbærcoulis over og derefter resten af sandkagen. Pisk fløden til skum og kom på toppen. Pynt med friske hindbær.

 

Energi pr. person: 3555KJ/850Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,1 g.
Kulhydrat: 31,1 g.
Fedt: 14,2 g.