4 personer
250 g hindbær (gerne frosne)
150 g sukker
1 vaniljestang
250 g sandkage
1½ dl piskefløde
125 g friske hindbær
Lemoncurd:
1 dl friskpresset citronsaft (1-2 citroner)
Revet skal af 1 usprøjtet citron
100 g sukker
2 æg
75 g smør
Til lemoncurd kommes citronsaft i en gryde sammen med citronskal, sukker, æg og smør i tern. Varm det op ved middelvarme, mens der røres, men uden at det koger. Varmen får lemoncurden til at tykne. Hæld den på rene glas og lad den køle helt ned. Lemoncurden bliver endnu tykkere, når den er afkølet.
Kom 250 g hindbær i en gryde sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen. Kog det op og lad det simre i 10 min. til bærrene koger ud. Lad det køle af. Skær sandkagen i tykke skiver og anret halvdelen i bunden af fire dessertglas. Kom lemoncurd og hindbærcoulis over og derefter resten af sandkagen. Pisk fløden til skum og kom på toppen. Pynt med friske hindbær.
Energi pr. person: 3555KJ/850Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,1 g.
Kulhydrat: 31,1 g.
Fedt: 14,2 g.