Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Helstegt oksemørbrad med pommes anna, palmekålchips, blåbær og rødvinssauce
Helstegt oksemørbrad med pommes anna, palmekålchips, blåbær og rødvinssauce
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
0.5 tsk salt
600 g oksemørbrad
0.5 tsk friskkværnet peber
50 g smør
2 rosmarinkviste
Pommes anna
700 g kartofler, faste
3 fed hvidløg
100 g smør
1 dl frisk timian
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
Rødvinssauce
2 skalotteløg
3 dl rødvin
2 laurbærblade
1 stilk timianblad
0.5 tsk friskkværnet peber
0.3 liter koncentreret kalvefond
1 g smør
Palmekålchips
1 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
Pynt: 1 dl blåbær
Sådan gør du
1.
Start med pommes anna: Skær kartoflerne i tynde skiver.
2.
Brug gerne et mandolinjern.
3.
Knus hvidløgene let.
4.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg og timian.
5.
Læg kartoffelskiverne ud i fire lange rækker.
6.
Rul dem derefter sammen, så de ligner små roser.
7.
Sæt hver sammenrullet kartoffel i en form, fx en muffinform, og hæld smørret over.
8.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
9.
Bag kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter ved 200°C, til de er gyldne.
10.
Forvarm ovnen til 125°C.
11.
Klargør oksemørbraden.
12.
Dup kødet med køkkenrulle.
13.
Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
14.
Varm en pande godt op og tilsæt smør.
15.
Læg kødet på panden sammen med frisk rosmarin.
16.
Brun mørbraden af i panden i ca. 5-7 minutter, så kødet får en flot stegeskorpe.
17.
Kom herefter mørbraden i et ovnfast fad.
18.
Stik et stegetermometer ind i den tykkeste ende.
19.
Steg den i ovnen i ca. 30 minutter, til kernetemperaturen er mellem 55-60°C.
20.
Lad kødet hvile i ca. 10 minutter efter stegningen.
21.
Fortsæt med saucen: Skræl og hak skalotteløg groft.
22.
Hæld rødvin, skalotteløg, laurbærblade, timian og friskkværnet sort peber i en gryde.
23.
Lad rødvinen reducere, til den begynder at tykne.
24.
Tilsæt kalvefond, og lad saucen simre.
25.
Si saucen og tilsæt smør.
26.
Skyl palmekålen i vand.
27.
Skær den grove stilk af.
28.
Del hvert blad i to.
29.
Vend kålbladene i olivenolie og læg dem på et stykke bagepapir.
30.
Drys med salt.
31.
Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 180°C, til de er sprøde.
32.
Skær den helstegte oksemørbrad i skiver, og anret den på et fad med pommes anna, palmekålchips og friske blåbær.
33.
Servér med frisk timian og rødvinssauce.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13168 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
588 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
19.2 %
6.6 g
Kulhydrat:
20.3 %
7.0 g
Fedt:
53.1 %
8.4 g
Alkohol:
7.4 %
1.4 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;