Helstegt oksemørbrad med pommes anna, palmekålchips, blåbær og rødvinssauce

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Helstegt oksemørbrad med pommes anna, palmekålchips, blåbær og rødvinssauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g oksemørbrad

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

50 g smør

2 stilke rosmarin

 

Pommes anna:

700 g kartofler, faste

3 fed hvidløg

100 g smør

1 dl frisk timian

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Rødvinssauce:

2 stk skalotteløg

3 dl rødvin

2 stk laurbærblade

1 stilk timian

0,5 tsk friskkværnet sort peber

3 dl kalvefond

1 spsk smør

 

Palmekålchips:

100 g palmekål

1 spsk olivenolie

1 tsk flagesalt

 

Pynt: 

1 dl blåbær
 

Sådan gør du

Start med pommes anna: Skær kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern. Knus hvidløgene let. Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg og timian. Læg kartoffelskiverne ud i fire lange rækker. Rul dem derefter sammen, så de ligner små roser. Sæt hver sammenrullet kartoffel i en form, fx en muffinform, og hæld smørret over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter ved 200°C, til de er gyldne.

Forvarm ovnen til 125°C. Klargør oksemørbraden. Dup kødet med køkkenrulle. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Varm en pande godt op og tilsæt smør. Læg kødet på panden sammen med frisk rosmarin. Brun mørbraden af i panden i ca. 5-7 minutter, så kødet får en flot stegeskorpe. Kom herefter mørbraden i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer ind i den tykkeste ende. Steg den i ovnen i ca. 30 minutter, til kernetemperaturen er mellem 55-60°C. Lad kødet hvile i ca. 10 minutter efter stegningen.

Fortsæt med saucen: Skræl og hak skalotteløg groft. Hæld rødvin, skalotteløg, laurbærblade, timian og friskkværnet sort peber i en gryde. Lad rødvinen reducere, til den begynder at tykne. Tilsæt kalvefond, og lad saucen simre. Si saucen og tilsæt smør.

Skyl palmekålen i vand. Skær den grove stilk af. Del hvert blad i to. Vend kålbladene i olivenolie og læg dem på et stykke bagepapir. Drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 180°C, til de er sprøde.

Skær den helstegte oksemørbrad i skiver, og anret den på et fad med pommes anna, palmekålchips og friske blåbær. Servér med frisk timian og rødvinssauce.

 

Energi pr. person: 3254 kJ / 775 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Fedt: 9,5 g
Kulhydrat: 7,5 g 
Alkohol: 1,5 g