HjemOpskrifterHelstegt oksemørbrad med pommes anna, palmekålchips, blåbær og rødvinssauce

Helstegt oksemørbrad med pommes anna, palmekålchips, blåbær og rødvinssauce

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 0.5 tsk salt
  • 600 g oksemørbrad
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 2 rosmarinkviste
Pommes anna
  • 700 g kartofler, faste
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g smør
  • 1 dl frisk timian
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Rødvinssauce
  • 2 skalotteløg
  • 3 dl rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 1 stilk timianblad
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.3 liter koncentreret kalvefond
  • 1 g smør
Palmekålchips
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • Pynt: 1 dl blåbær

Sådan gør du

  • 1.
    Start med pommes anna: Skær kartoflerne i tynde skiver.

  • 2.
    Brug gerne et mandolinjern.

  • 3.
    Knus hvidløgene let.

  • 4.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg og timian.

  • 5.
    Læg kartoffelskiverne ud i fire lange rækker.

  • 6.
    Rul dem derefter sammen, så de ligner små roser.

  • 7.
    Sæt hver sammenrullet kartoffel i en form, fx en muffinform, og hæld smørret over.

  • 8.
    Krydr med salt og friskkværnet peber.

  • 9.
    Bag kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter ved 200°C, til de er gyldne.

  • 10.
    Forvarm ovnen til 125°C.

  • 11.
    Klargør oksemørbraden.

  • 12.
    Dup kødet med køkkenrulle.

  • 13.
    Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

  • 14.
    Varm en pande godt op og tilsæt smør.

  • 15.
    Læg kødet på panden sammen med frisk rosmarin.

  • 16.
    Brun mørbraden af i panden i ca. 5-7 minutter, så kødet får en flot stegeskorpe.

  • 17.
    Kom herefter mørbraden i et ovnfast fad.

  • 18.
    Stik et stegetermometer ind i den tykkeste ende.

  • 19.
    Steg den i ovnen i ca. 30 minutter, til kernetemperaturen er mellem 55-60°C.

  • 20.
    Lad kødet hvile i ca. 10 minutter efter stegningen.

  • 21.
    Fortsæt med saucen: Skræl og hak skalotteløg groft.

  • 22.
    Hæld rødvin, skalotteløg, laurbærblade, timian og friskkværnet sort peber i en gryde.

  • 23.
    Lad rødvinen reducere, til den begynder at tykne.

  • 24.
    Tilsæt kalvefond, og lad saucen simre.

  • 25.
    Si saucen og tilsæt smør.

  • 26.
    Skyl palmekålen i vand.

  • 27.
    Skær den grove stilk af.

  • 28.
    Del hvert blad i to.

  • 29.
    Vend kålbladene i olivenolie og læg dem på et stykke bagepapir.

  • 30.
    Drys med salt.

  • 31.
    Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 180°C, til de er sprøde.

  • 32.
    Skær den helstegte oksemørbrad i skiver, og anret den på et fad med pommes anna, palmekålchips og friske blåbær.

  • 33.
    Servér med frisk timian og rødvinssauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13168 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
588 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 19.2 %6.6 g
Kulhydrat: 20.3 %7.0 g
Fedt: 53.1 %8.4 g
Alkohol: 7.4 %1.4 g
;