HjemOpskrifterHelstegt oksemørbrad med béarnaisemayo, frisk urtesalat

Helstegt oksemørbrad med béarnaisemayo, frisk urtesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 600 g oksemørbrad
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl solsikkeolie
  • 3 spsk hakket estragonblade
  • 1 potte brøndkarse
  • 1 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk hele estragonblade
  • 1 bundt frisk kørvel
  • 150 g gulerødder
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr oksemørbraden med salt og peber, snør den sammen med kødsnor, så den holder formen under tilberedning.

  • 2.
    Brun den grundigt på alle sider i en blanding af smør og olivenolie i en pande.

  • 3.
    Læg kødet over i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen i 20-30 min. ved 175°C eller til en centrumstemperatur på 55 gr. for medium-rare.

  • 4.
    Lad kødet hvile tildækket med stanniol i 10 min. før det skæres i tykke portionsstykker.

  • 5.
    Til béarnaisemayo røres æggeblomme med sennep og hvidvinseddike.

  • 6.
    Rør solsikkeolien i lidt ad gangen til mayonnaisen tykner.

  • 7.
    Tilsæt hakket estragon og smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike.

  • 8.
    Til urtesalat blandes plukket brøndkarse med persilleblade, estragonblade, plukket kørvel og gulerod skåret i tynde bånd med en kartoffelskræller.

  • 9.
    Vend med citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8389 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
862 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 25.5 %12.9 g
Kulhydrat: 4.3 %2.2 g
Fedt: 70.2 %16.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;