Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Helstegt oksemørbrad med béarnaisemayo, frisk urtesalat

30-60 min
4 personer

Ingredienser

600 g oksemørbrad
Salt og sort peber
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 pasteuriseret æggeblomme
2 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1 dl solsikkeolie
3 spsk hakket estragon
1 potte brøndkarse
1 håndfuld persille
2 spsk hele estragonblade
1 potte kørvel
150 g gulerødder
1 spsk citronsaft

Om råvarerne

Krydr oksemørbraden med salt og peber, snør den sammen med kødsnor, så den holder formen under tilberedning. Brun den grundigt på alle sider i en blanding af smør og olivenolie i en pande. Læg kødet over i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen i 20-30 min. ved 175°C eller til en centrumstemperatur på 55 gr. for medium-rare. Lad kødet hvile tildækket med stanniol i 10 min. før det skæres i tykke portionsstykker. Til béarnaisemayo røres æggeblomme med sennep og hvidvinseddike. Rør solsikkeolien i lidt ad gangen til mayonnaisen tykner. Tilsæt hakket estragon og smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike.

Til urtesalat blandes plukket brøndkarse med persilleblade, estragonblade, plukket kørvel og gulerod skåret i tynde bånd med en kartoffelskræller. Vend med citronsaft, salt og peber.

 

Energi pr. person: 1937KJ/463Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 12,7 g.

Kulhydrat: 2,3 g.
Fedt: 14,6 g.

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Helstegt oksemørbrad med béarnaisemayo, frisk urtesalat

Krydr oksemørbraden med salt og peber, snør den sammen med kødsnor, så den holder formen under tilberedning. Brun den grundigt på alle sider i en blanding af smør og olivenolie i en pande. Læg kødet over i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen i 20-30 min. ved 175°C eller til en centrumstemperatur på 55 gr. for medium-rare. Lad kødet hvile tildækket med stanniol i 10 min. før det skæres i tykke portionsstykker. Til béarnaisemayo røres æggeblomme med sennep og hvidvinseddike. Rør solsikkeolien i lidt ad gangen til mayonnaisen tykner. Tilsæt hakket estragon og smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike.

Til urtesalat blandes plukket brøndkarse med persilleblade, estragonblade, plukket kørvel og gulerod skåret i tynde bånd med en kartoffelskræller. Vend med citronsaft, salt og peber.

 

Energi pr. person: 1937KJ/463Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 12,7 g.

Kulhydrat: 2,3 g.
Fedt: 14,6 g.