4 personer
1 lammekølle ca. 1 ½ kg
50 g smør
SCANDINAVIAN FOREST
ROCK SALT
4 kviste frisk rosmarin
125 g blødt smør
½ dl græsk yoghurt 10%
FIVE PEPPERS
ROCK SALT
400 g grønne bønner
1 bundt grønne asparges
600 g vaskede kartofler
2 spsk. olivenolie
ROCK SALT
Tænd ovnen på 225 grader.
Rids overfladen af lammekøllen med en skarp kniv, hvorefter lammekøllen gnides ind i smør og krydres godt med SCANDINAVIAN FOREST, ROCK SALT og frisk rosmarin. Læg nu lammekøllen i et smurt ovnfast fad og brun den i ovnen i ca. 20 min. Sænk derefter temperaturen til 170 grader og steg køllen til centrumstemperaturen er 65 grader. Lad stegen hvile inden udskæring.
Pisk smørret blødt, hvorefter yoghurten røres i og smages til med FIVE PEPPERS og ROCK SALT. Bønnerne nippes og der nederste hårde ende af aspargesene knækkes af. Skær nu aspargesene i snitter. Damp derefter bønnerne og aspargesene i 2 min., hvorefter de afdryppes og koldt vand hældes over.
Kog kartoflerne til de netop er kogt møre. Varm olien op i en gryde og rist kartoflerne til de er gyldne og sprøde. Krydr til sidst kartoflerne med ROCK SALT.
Skær kødet i tynde skiver og server med de dampede bønner, asparges, ristede kartofler og pisket smør.