Helstegt lammekølle med pisket smør

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


1 lammekølle ca. 1 ½ kg

50 g smør

SCANDINAVIAN FOREST

ROCK SALT

4 kviste frisk rosmarin



125 g blødt smør

½ dl græsk yoghurt 10%

FIVE PEPPERS

ROCK SALT



400 g grønne bønner

1 bundt grønne asparges

600 g vaskede kartofler

2 spsk. olivenolie

ROCK SALT

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 grader.
Rids overfladen af lammekøllen med en skarp kniv, hvorefter lammekøllen gnides ind i smør og krydres godt med SCANDINAVIAN FOREST, ROCK SALT og frisk rosmarin. Læg nu lammekøllen i et smurt ovnfast fad og brun den i ovnen i ca. 20 min. Sænk derefter temperaturen til 170 grader og steg køllen til centrumstemperaturen er 65 grader. Lad stegen hvile inden udskæring.

Pisk smørret blødt, hvorefter yoghurten røres i og smages til med FIVE PEPPERS og ROCK SALT. Bønnerne nippes og der nederste hårde ende af aspargesene knækkes af. Skær nu aspargesene i snitter. Damp derefter bønnerne og aspargesene i 2 min., hvorefter de afdryppes og koldt vand hældes over.
Kog kartoflerne til de netop er kogt møre. Varm olien op i en gryde og rist kartoflerne til de er gyldne og sprøde. Krydr til sidst kartoflerne med ROCK SALT.

Skær kødet i tynde skiver og server med de dampede bønner, asparges, ristede kartofler og pisket smør.