HjemOpskrifterHelstegt lammekølle med pisket smør

Helstegt lammekølle med pisket smør

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør
  • 1 lammekølle ca. 1.5 kg
  • havsalt (ROCK SALT)
  • 4 rosmarinkviste
  • 125 g blødt smør
  • 0.5 dl yoghurt 10%
  • peberkorn (FIVE PEPPERS)
  • havsalt (ROCK SALT)
  • 400 g grønne bønner
  • 1 bundt grøn asparges
  • 600 g vaskede kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • havsalt (ROCK SALT)

Sådan gør du

  • 1.
    Tænd ovnen på 225 grader.

  • 2.
    Rids overfladen af lammekøllen med en skarp kniv, hvorefter lammekøllen gnides ind i smør og krydres godt med SCANDINAVIAN FOREST, ROCK SALT og frisk rosmarin.

  • 3.
    Læg nu lammekøllen i et smurt ovnfast fad og brun den i ovnen i ca. 20 min.

  • 4.
    Sænk derefter temperaturen til 170 grader og steg køllen til centrumstemperaturen er 65 grader.

  • 5.
    Lad stegen hvile inden udskæring.

  • 6.
    Pisk smørret blødt, hvorefter yoghurten røres i og smages til med FIVE PEPPERS og ROCK SALT.

  • 7.
    Bønnerne nippes og der nederste hårde ende af aspargesene knækkes af.

  • 8.
    Skær nu aspargesene i snitter.

  • 9.
    Damp derefter bønnerne og aspargesene i 2 min., hvorefter de afdryppes og koldt vand hældes over.

  • 10.
    Kog kartoflerne til de netop er kogt møre.

  • 11.
    Varm olien op i en gryde og rist kartoflerne til de er gyldne og sprøde.

  • 12.
    Krydr til sidst kartoflerne med ROCK SALT.

  • 13.
    Skær kødet i tynde skiver og server med de dampede bønner, asparges, ristede kartofler og pisket smør.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20140 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
572 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 36.2 %12.2 g
Kulhydrat: 9.7 %3.3 g
Fedt: 54.1 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;