6 personer
1 kylling fra Rose 1,8 kg
salt og peber
4 dl vand
2 dl appelsinsaft
2 spsk. olivenolie
Appelsinsauce:
20 g smør
1 skalotteløg, finthakket
25 g ingefær, fintrevet
1 stjerneanis
2 dl appelsinjuice
4 dl kyllingefond
1 spsk. maizenamel
2 spsk. koldt vand
salt og kværnet peber
Citrus-carpaccio:
2 appelsiner
3 mandariner
1 spsk. flydende blomsterhonning
frisk mynte
Tilbehør: Kogte kartofler
Skyl kyllingen med koldt vand indvendig og udvendig. Dup den tør med køkkenrulle.
Krydres med salt og peber. Fyld kyllingen med appelsinskal-rester.
Kom kyllingen i en bradepande og hæld 4 dl vand ved og steg den i en ovn ved 190 grader i 1,5 time. Hæld kyllingefonden fra. Bland appelsinsaft og olivenolie sammen. Pensl kyllingen med det og steg videre ved 175 grader i 20 min. Hold øje med at det ikke brænder.
Varm smør i en gryde til det bruser. Kom hakket skalotteløg i og sauter med frisk ingefær og stjerneanis i et par minutter. Kom appelsinsaft ved og kog i 5 minutter.
Kom kyllingefond ved og lad det koge i 10 minutter ved svag varme. Sigt saucen og bland maizenamel med koldt vand. Jævn saucen og smag den til med salt og peber.
Befri appelsin og mandarin for skræl med en kniv, skær dem derefter i skiver og anret dem på et fad. Dryp flydende honning over og pynt med frisk mynte.
Energi pr. person: 3604 kJ / 858 kcal
Næringsindhold pr. 100g
Protein: 8,0 g
Fedt: 5,2 g
Kulhydrat: 6,8 g