HjemOpskrifterHel stegt kylling med appelsinsauce og citrus-carpaccio

Hel stegt kylling med appelsinsauce og citrus-carpaccio

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • salt og sort peber
  • 1 kylling
  • 4 dl vand
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk olivenolie
appelsinsause:
  • 20 g smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 25 g fintrevet frisk ingefær
  • 1 stjerneanis
  • 2 dl appelsinjuice
  • 400 ml kyllingefond
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 2 dl koldt vand
  • salt og friskkværnet peber
citrus-carpaccio:
  • 2 appelsiner
  • 3 mandariner
  • 1 spsk flydende blomsterhonning
  • mynteblade
tilbehør:
  • kogte kartoffel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl kyllingen med koldt vand indvendig og udvendig.

  • 2.
    Dup den tør med køkkenrulle.

  • 3.
    Krydres med salt og peber.

  • 4.
    Fyld kyllingen med appelsinskal-rester.

  • 5.
    Kom kyllingen i en bradepande og hæld 4 dl vand ved og steg den i en ovn ved 190 grader i 1,5 time.

  • 6.
    Hæld kyllingefonden fra.

  • 7.
    Bland appelsinsaft og olivenolie sammen.

  • 8.
    Pensl kyllingen med det og steg videre ved 175 grader i 20 min.

  • 9.
    Hold øje med at det ikke brænder.

  • 10.
    Varm smør i en gryde til det bruser.

  • 11.
    Kom hakket skalotteløg i og sauter med frisk ingefær og stjerneanis i et par minutter.

  • 12.
    Kom appelsinsaft ved og kog i 5 minutter.

  • 13.
    Kom kyllingefond ved og lad det koge i 10 minutter ved svag varme.

  • 14.
    Sigt saucen og bland maizenamel med koldt vand.

  • 15.
    Jævn saucen og smag den til med salt og peber.

  • 16.
    Befri appelsin og mandarin for skræl med en kniv, skær dem derefter i skiver og anret dem på et fad.

  • 17.
    Dryp flydende honning over og pynt med frisk mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11892 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
393 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 31.9 %7.4 g
Kulhydrat: 13.2 %3.1 g
Fedt: 54.9 %5.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;