4 personer
1 aubergine
3 spsk. olivenolie
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. timian
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
2 fed hvidløg
Salt og sort peber
400 g nakkekoteletter
200 g græsk yoghurt 10 %
½ agurk
1 håndfuld dild
½ citron
½ icebergsalat eller anden salat
2 tomater
1 pakke store hvedetortillas
Skær auberginen i skiver på 1 cm og pensl med olivenolie. Krydr med salt og bag på en bageplade i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Knus fennikelfrø og bland med koriander, timian, oregano, paprika og 1 fed knust hvidløg. Gnid krydderblandingen ind i kødet. Varm resten af olien i en pande og steg (eller grill) kødet ved høj varme i ca. 3-4 min. pr. side.
Til tzatziki blandes yoghurt med groftrevet agurk og hakket dild samt 1 fed knust hvidløg. Smag til med salt og citronsaft. Snit salaten og skær tomaterne i skiver eller både. Skær kødet i skiver og server i wraps med salat, tomat, bagt aubergine og tzatziki.
Energi pr. person: 2430KJ/581Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,8 g.
Kulhydrat: 10,7 g.
Fedt: 7,11 g.