Gurkemejeshot

30-60 min
4 personer

Ingredienser

25 g gurkemejerod

25 g ingefær

1 ubehandlet citron

2 spsk honning

½ l vand

3 spsk hørfrøolie

Vask gurkemeje og ingefær og skær det i tynde skiver. Skær citronen i skiver og kom den i en gryde sammen med gurkemeje, ingefær, honning og vand. Lad det simre i 45 min. Sigt det og lad det køle af før det blandes med hørfrøolie. Opbevares på køl.

 

Energi pr. 100g: 494KJ/118Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Protein: 0 g.

Kulhydrat: 3,1 g.

Fedt: 7,7 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Gurkemejeshot

Vask gurkemeje og ingefær og skær det i tynde skiver. Skær citronen i skiver og kom den i en gryde sammen med gurkemeje, ingefær, honning og vand. Lad det simre i 45 min. Sigt det og lad det køle af før det blandes med hørfrøolie. Opbevares på køl.

 

Energi pr. 100g: 494KJ/118Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Protein: 0 g.

Kulhydrat: 3,1 g.

Fedt: 7,7 g.