Gulerodssuppe med røde linser og ristede solsikkekerner

0-30 min

Ingredienser

1 spsk. oliven olie

3 fed hvidløg, halveret

20 g frisk ingefær, i mindre stykker

2 rødløg, groft hakket

8 gulerødder ( 550 g ) i mindre stykker

3 dl røde linser

1,2 L bouillon

2 ds. kokosmælk

Saft af ½ citron

Seasalt

 

Pynt:

1 dl solsikkekerner

1 dl frisk koriander

frisk kværnet peber

Varm olivenolie op i en gryde.

Sauter hvidløg, ingefær og rødløg i 3 min. Kom gulerødder ved og rør rundt. Tilsæt røde linser og bouillon og lad suppen småkoge i 15 min til gulerødderne er møre.

Hæld kokosmælk i suppen og koger et par min.

Blend suppen med stavblender eller blender og smag til med salt og citronsaft.

Suppen serveres og pynt med solsikkekerner, frisk koriander og et drys peber.

Energi pr. person: 3289 Kj/  784 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,11 g.
Kulhydrat: 6,78 g.
Fedt: 6,97 g

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Gulerodssuppe

Varm olivenolie op i en gryde.

Sauter hvidløg, ingefær og rødløg i 3 min. Kom gulerødder ved og rør rundt. Tilsæt røde linser og bouillon og lad suppen småkoge i 15 min til gulerødderne er møre.

Hæld kokosmælk i suppen og koger et par min.

Blend suppen med stavblender eller blender og smag til med salt og citronsaft.

Suppen serveres og pynt med solsikkekerner, frisk koriander og et drys peber.

Energi pr. person: 3289 Kj/  784 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,11 g.
Kulhydrat: 6,78 g.
Fedt: 6,97 g

 

LÆS TILBUDSAVISEN