HjemOpskrifterGulerodssuppe med røde linser og ristede solsikkekerner

Gulerodssuppe med røde linser og ristede solsikkekerner

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 fed hvidløg, halveret
  • 1 spsk olivenolie
  • 20 g frisk ingefær, i mindre stykker
  • 2 rødløg, grofthakket
  • 8 gulerødder (550 g) i mindre stykker
  • 3 dl tørrede røde linser
  • 1.2 liter grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kokosmælk
  • saft af 0.5 citron (usprøjtet)
  • havsalt
    pynt:
    • 1 dl solsikkekerne
    • 1 1 dl frisk koriander
    • friskkværnet peber

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Varm olivenolie op i en gryde.

    • 2.
      Sauter hvidløg, ingefær og rødløg i 3 min.

    • 3.
      Kom gulerødder ved og rør rundt.

    • 4.
      Tilsæt røde linser og bouillon og lad suppen småkoge i 15 min til gulerødderne er møre.

    • 5.
      Hæld kokosmælk i suppen og koger et par min.

    • 6.
      Blend suppen med stavblender eller blender og smag til med salt og citronsaft.

    • 7.
      Suppen serveres og pynt med solsikkekerner, frisk koriander og et drys peber.

    • 8.
      Energi pr. person: 3289 Kj/ 784 kcal.

    • 9.
      Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 3,11 g.

    • 10.
      Kulhydrat: 6,78 g.

    • 11.
      Fedt: 6,97 g Se trin-for-trin video.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13047 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    412 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.3 g
    Protein: 13.9 %3.4 g
    Kulhydrat: 28.8 %7.0 g
    Fedt: 57.3 %6.4 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;