HjemOpskrifterGulerodskage med banan og valnødder

Gulerodskage med banan og valnødder

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 150 g bananer (moden)
  • 100 g gulerødder (fintrevet)
  • 1.5 dl solsikkeolie + 1 tsk. til formen
  • 150 g brun farin
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 2.5 tsk bagepulver
  • 50 g valnødder + 25 g til pynt
Flødeostglasur:
  • 150 g flødeost naturel
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • 1.
    Mos bananen, og bland med gulerod, olie og brun farin.

  • 2.
    Rør æggene i, og kom hvedemel, ingefær, kanel og bagepulver i.

  • 3.
    Hak 50 g valnødder groft, og rør dem i dejen.

  • 4.
    Smør en lille sandkageform (ca. 10x25 cm) med lidt olie, og beklæd bunden med bagepapir.

  • 5.
    Kom dejen i formen, og bag kagen i 50-60 min. ved 180 °C.

  • 6.
    Lad kagen køle af på en rist, og tag den ud af formen.

  • 7.
    Rør flødeost sammen med flormelis og vaniljesukker, til det er helt glat og cremet.

  • 8.
    Smør det på toppen af den afkølede kage, og pynt med grofthakkede valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16392 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1419 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 5.1 %4.2 g
Kulhydrat: 45.3 %37.9 g
Fedt: 49.6 %19.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;