Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Gulerods-bananbrød med havregryn

Bedømmelse (20)
60-90 min
8 personer

Ingredienser

225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
 ½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt muskat
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljesukker
25 g finvalsede havregryn
75 g valnøddekerner
225 g mosede modne bananer (2-3 bananer)
75 g brun farin
75 g kokosolie, smeltet
2 æg
100 g fintrevet gulerod
1 æble, groftrevet
1 tsk. smør eller kokosolie til formen
 

Glasur:
75 g blødt smør
50 g flødeost naturel
100 g flormelis
½ tsk. vaniljesukker
50 g hakkede valnødder

Om råvarerne

Bland hvedemel med bagepulver, kanel, muskat, ingefær, vaniljesukker, havregryn og grofthakkede valnødder. I en anden skål blandes banan med brun farin, kokosolie, æg, gulerod og æble. Lav en fordybning i melblandingen og kom æggeblandingen i. Mix dejen sammen med en gaffel eller en spatel – pas på ikke at røre for meget i dejen. Beklæd bunden af en sandkageform med bagepapir og smør formen med smør eller kokosolie. Kom dejen i formen, og bag kagen i ca. 50 min. ved 180°C. Lad kagen køle helt af.

Til glasur røres smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker eller i en røremaskine, til der ingen klumper er. Smør frostingen på toppen af kagen og drys med hakkede valnødder.

 

Energi pr. person: 2220KJ/531Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,9 g.
Kulhydrat: 33,6 g.
Fedt: 18,8 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Gulerods-bananbrød med havregryn

Bland hvedemel med bagepulver, kanel, muskat, ingefær, vaniljesukker, havregryn og grofthakkede valnødder. I en anden skål blandes banan med brun farin, kokosolie, æg, gulerod og æble. Lav en fordybning i melblandingen og kom æggeblandingen i. Mix dejen sammen med en gaffel eller en spatel – pas på ikke at røre for meget i dejen. Beklæd bunden af en sandkageform med bagepapir og smør formen med smør eller kokosolie. Kom dejen i formen, og bag kagen i ca. 50 min. ved 180°C. Lad kagen køle helt af.

Til glasur røres smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker eller i en røremaskine, til der ingen klumper er. Smør frostingen på toppen af kagen og drys med hakkede valnødder.

 

Energi pr. person: 2220KJ/531Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,9 g.
Kulhydrat: 33,6 g.
Fedt: 18,8 g.