HjemOpskrifterGulerods-bananbrød med havregryn

Gulerods-bananbrød med havregryn

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1 tsk bagepulver
  • 225 g hvedemel
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.25 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g finvalsede havregryn
  • 75 g valnøddekerner
  • 225 g modne mosede bananer
  • 75 g brun farin
  • 75 g smeltet kokosolie
  • 2 æg
  • 100 g fintrevet gulerødder
  • 1 groftrevet æble
  • 1 tsk smør til formen
glasur:
  • 75 tsk blødt smør
  • 50 g flødeost naturel
  • 100 g flormelis
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 50 g hakkede valnøddekerner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland hvedemel med bagepulver, kanel, muskat, ingefær, vaniljesukker, havregryn og grofthakkede valnødder.

  • 2.
    I en anden skål blandes banan med brun farin, kokosolie, æg, gulerod og æble.

  • 3.
    Lav en fordybning i melblandingen og kom æggeblandingen i.

  • 4.
    Mix dejen sammen med en gaffel eller en spatel – pas på ikke at røre for meget i dejen.

  • 5.
    Beklæd bunden af en sandkageform med bagepapir og smør formen med smør eller kokosolie.

  • 6.
    Kom dejen i formen, og bag kagen i ca. 50 min. ved 180°C.

  • 7.
    Lad kagen køle helt af.

  • 8.
    Til glasur røres smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker eller i en røremaskine, til der ingen klumper er.

  • 9.
    Smør frostingen på toppen af kagen og drys med hakkede valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17733 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1342 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 5.7 %4.5 g
Kulhydrat: 42.2 %33.3 g
Fedt: 52.1 %18.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;