HjemOpskrifterGrydebrød med rødbede og ristede sesamfrø

Grydebrød med rødbede og ristede sesamfrø

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 5 dl vand
  • 100 g sigtet speltmel
  • 450 g hvedemel
  • 120 g forbagte rødbeder
  • 45 g ristede sesamfrø
  • 2.5 spsk salt
  • 4 g gær

Sådan gør du

  • 1.
    Dag 1 Opløs gæren i lunkent vand.

  • 2.
    Tilsæt mel og salt og rør det grundigt sammen i cirka 8 minutter.

  • 3.
    Der må ikke være nogen tørre klumper i dejen.

  • 4.
    Tildæk skålen med film og stil den ved stuetemperatur i 10-12 timer.

  • 5.
    Dag 2 Vask rødbederne, og bag dem ved 175°c i alufolie i cirka 30 minutter.

  • 6.
    Skræl rødbederne og skær dem i tern.

  • 7.
    Rist sesamfrø på panden.

  • 8.
    Tilsæt dem og rødbedetern til den hævede dej, vend kort rundt og hæld dejen ud på et melet bord, og fold den ind over sig selv af nogle omgange.

  • 9.
    Kom dejen i en rund skål smurt med olie.

  • 10.
    Lad brødet hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.

  • 11.
    Tænd ovnen på højst mulig varme – gerne 240-250°c og stil en støbejernsgryde ind.

  • 12.
    Tag den ud, når den er brandvarm og hæld den færdighævede dej forsigtigt i.

  • 13.
    Læg låg på og bag brødet ved 240°c i cirka 20 minutter.

  • 14.
    Tag låget af og bag i yderlige 15 minutter.

  • 15.
    Vend til sidst brødet ud på en rist og lad det hvile i minimum 60 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8917 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
705 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 11.6 %4.8 g
Kulhydrat: 77.6 %32.2 g
Fedt: 10.8 %2.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;