Grydebrød med rødbede og ristede sesamfrø

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

5 dl vand
100 g sigtet speltmel
450 g hvedemel
120 g forbagte rødbedetern

45 g ristede sesamfrø
14 g salt
4 g gær

Sådan gør du

Dag 1
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt mel og salt og rør det grundigt sammen i cirka 8 minutter. Der må ikke være nogen tørre klumper i dejen. Tildæk skålen med film og stil den ved stuetemperatur i 10-12 timer.

Dag 2
Vask rødbederne, og bag dem ved 175°c i alufolie i cirka 30 minutter. Skræl rødbederne og skær dem i tern. Rist sesamfrø på panden. Tilsæt dem og rødbedetern til den hævede dej, vend kort rundt og hæld dejen ud på et melet bord, og fold den ind over sig selv af nogle omgange. Kom dejen i en rund skål smurt med olie. Lad brødet hæve i 60 minutter ved stuetemperatur. Tænd ovnen på højst mulig varme – gerne 240-250°c og stil en støbejernsgryde ind. Tag den ud, når den er brandvarm og hæld den færdighævede dej forsigtigt i. Læg låg på og bag brødet ved 240°c i cirka 20 minutter. Tag låget af og bag i yderlige 15 minutter. Vend til sidst brødet ud på en rist og lad det hvile i minimum 60 minutter.

Energi pr. 100 g:
768 kJ (183 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,1 g
Kulhydrat: 35,8 g
Fedt: 2,6 g