Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Grydebrød med rødbede og ristede sesamfrø
Grydebrød med rødbede og ristede sesamfrø
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
5 dl vand
100 g sigtet speltmel
450 g hvedemel
120 g forbagte rødbeder
45 g ristede sesamfrø
2.5 spsk salt
4 g gær
Sådan gør du
1.
Dag 1 Opløs gæren i lunkent vand.
2.
Tilsæt mel og salt og rør det grundigt sammen i cirka 8 minutter.
3.
Der må ikke være nogen tørre klumper i dejen.
4.
Tildæk skålen med film og stil den ved stuetemperatur i 10-12 timer.
5.
Dag 2 Vask rødbederne, og bag dem ved 175°c i alufolie i cirka 30 minutter.
6.
Skræl rødbederne og skær dem i tern.
7.
Rist sesamfrø på panden.
8.
Tilsæt dem og rødbedetern til den hævede dej, vend kort rundt og hæld dejen ud på et melet bord, og fold den ind over sig selv af nogle omgange.
9.
Kom dejen i en rund skål smurt med olie.
10.
Lad brødet hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
11.
Tænd ovnen på højst mulig varme – gerne 240-250°c og stil en støbejernsgryde ind.
12.
Tag den ud, når den er brandvarm og hæld den færdighævede dej forsigtigt i.
13.
Læg låg på og bag brødet ved 240°c i cirka 20 minutter.
14.
Tag låget af og bag i yderlige 15 minutter.
15.
Vend til sidst brødet ud på en rist og lad det hvile i minimum 60 minutter.
Grøntsager
Brød og kager
Brød og boller
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8917 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
705 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.7 g
Protein:
11.6 %
4.8 g
Kulhydrat:
77.6 %
32.2 g
Fedt:
10.8 %
2.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;