4 personer
Dej:
1 tsk. vaniljesukker
70 g flormelis
150 g smør, stuetemperatur
175 g hvedemel
75 g grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1 æg
Fyld:
200 g hindbærmarmelade
Pynt:
200 g flormelis
1,5 spsk. vand
2 spsk. frysetørret hindbær
Kom vaniljesukker i en skål sammen med flormelis, smør, hvedemel, grahamsmel og bagepulver. Ælt det hele sammen med et æg til ensartet masse. Stilles på køl i ½ time.
Tril den kolde dej til en pølse og rul dejen ud til en firkant på 30 x 30 cm., så den er ca. 3,5-4 mm tyk. Halver dejen i 2 lige store stykker, de skal passe sammen, da de skal lægges ovenpå hinanden.
Bag de 2 ens stykker i en forvarmet ovn på bageplade med bagepapir ved 200° i 10-12 min. Afkøl bundene.
Smør hindbærmarmelade ud på de ene bund og læg den anden over. Bland flormelis og vand sammen til tyk glasur. Fordel glasuren med en palet helt ud til alle hjørner. Drys med frysetørret hindbær.
Skær hindbærsnitterne ud med en skarp kniv.
Energi pr. stk.: 1461 Kj/ 348 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,5 g.
Kulhydrat: 56,0 g.
Fedt: 14,0 g.