4 personer
25 g smør
2 dl koldt vand
1 dl kærnemælk
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. fint salt
2 ½ dl økologisk rugmel
6 dl økologisk hvedemel
Til pensling og pynt:
½ dl kærnemælk
1 dl sesamfrø
Smelt smørret. Tilsæt vand og kærnemælk og rør gæren i. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Tryk bollerne flade (ca. 10 cm i diameter). Læg bollerne på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i yderligere ca. 30 minutter. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med sesamfrø. Bages midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 190 grader.
Lad burgerbollerne køle af på en bagerist.
Ovntid: Ca. 15 minutter ved 190 grader.
Energi pr. stk.: 1096 Kj/ 261 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g.
Kulhydrat: 37,0 g.
Fedt: 4,7 g.