HjemOpskrifterGrov spaghetti og kødboller

Grov spaghetti og kødboller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æg
  • 400 g hakket oksekød
  • 25 g rasp
  • 2 zittauerløg
  • 75 g parmesanost
  • ½ bundt kruspersille
  • salt og sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g tørret fuldkornsspaghetti
sovs:
  • 2 zittauerløg
  • 200 g gulerødder
  • 150 g pastinakker
  • 1 porre
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • salt og sort peber
tilbehør:
  • 75 g parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Du kan med fordel lave dobbeltportion af kødbollerne og fryse dem ned - eller bruge dem til denne minestrone.

  • 2.
    Til kødbollerne blandes kødet med æg, rasp, revet løg, parmesan og hakket persille.

  • 3.
    Krydr med ½ tsk. groft salt og peber.

  • 4.
    Ælt farsen sammen, tril den til små kødboller og steg kødbollerne i olivenolie.

  • 5.
    Til sovsen skæres løgene i tern, porren skæres i tynde skiver.

  • 6.
    Gulerødder og pastinak rives.

  • 7.
    Hvidløget hakkes fint.

  • 8.
    Varm olien i en sautergryde og svits løg, gulerødder, pastinak og porre ved middel varme til det tager farve.

  • 9.
    Tilsæt hvidløg og steg med i et minut, før tomaterne tilsættes.

  • 10.
    Lad det simre i 10-15 minutter og tilsæt så kødbollerne.

  • 11.
    Smag til med salt og peber.

  • 12.
    Servér over friskkogt pasta med revet parmesan.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14672 kj / 3507 kcal
Næringsindhold pr. 100g
570 kj / 136 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 23.5 %7.9 g
Kulhydrat: 48.1 %16.1 g
Fedt: 28.4 %4.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;