HjemOpskrifterGrov spaghetti og kødboller

Grov spaghetti og kødboller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æg
  • 400 g hakket oksekød
  • 25 g rasp
  • 1 lille løg
  • 75 g revet parmesanost
  • 0.5 bundt kruspersille
  • salt og sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g tørret fuldkornsspaghetti
    sovs:
    • 1 løg
    • 200 g gulerødder
    • 150 g pastinakker
    • 1 porre
    • 1 fed hvidløg
    • 1 spsk olivenolie
    • 2 dåser hakkede tomater
    • salt og sort peber
      tilbehør:
      • parmesanost

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Du kan med fordel lave dobbeltportion af kødbollerne og fryse dem ned - eller bruge dem til denne minestrone.

      • 2.
        Til kødbollerne blandes kødet med æg, rasp, revet løg, parmesan og hakket persille.

      • 3.
        Krydr med ½ tsk. groft salt og peber.

      • 4.
        Ælt farsen sammen, tril den til små kødboller og steg kødbollerne i olivenolie.

      • 5.
        Til sovsen skæres løgene i tern, porren skæres i tynde skiver.

      • 6.
        Gulerødder og pastinak rives.

      • 7.
        Hvidløget hakkes fint.

      • 8.
        Varm olien i en sautergryde og svits løg, gulerødder, pastinak og porre ved middel varme til det tager farve.

      • 9.
        Tilsæt hvidløg og steg med i et minut, før tomaterne tilsættes.

      • 10.
        Lad det simre i 10-15 minutter og tilsæt så kødbollerne.

      • 11.
        Smag til med salt og peber.

      • 12.
        Servér over friskkogt pasta med revet parmesan.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      14838 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      575 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 3.0 g
      Protein: 23 %7.8 g
      Kulhydrat: 47.2 %15.9 g
      Fedt: 29.8 %4.6 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;