Grov spaghetti og kødboller

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g hakket oksekød
1 æg
25 g rasp
1 lille løg
75 g revet parmesan
½ lille bundt persille
Salt og sort peber
1 spsk olivenolie
500 g fuldkornsspaghetti

Sovs

1 løg
200 g gulerødder
150 g pastinak
1 porre
1 fed hvidløg
1 spsk.olivenolie
2 dåser hakkede tomater
Salt og sort peber

Tilbehør

parmesan

Sådan gør du

Du kan med fordel lave dobbeltportion af kødbollerne og fryse dem ned - eller bruge dem til denne minestrone.

Til kødbollerne blandes kødet med æg, rasp, revet løg, parmesan og hakket persille. Krydr med ½ tsk. groft salt og peber. Ælt farsen sammen, tril den til små kødboller og steg kødbollerne i olivenolie.

Til sovsen skæres løgene i tern, porren skæres i tynde skiver. Gulerødder og pastinak rives. Hvidløget hakkes fint. Varm olien i en sautergryde og svits løg, gulerødder, pastinak og porre ved middel varme til det tager farve. Tilsæt hvidløg og steg med i et minut, før tomaterne tilsættes. Lad det simre i 10-15 minutter og tilsæt så kødbollerne. Smag til med salt og peber. Servér over friskkogt pasta med revet parmesan.