Grov kalvesylte med rodfrugter

fork and spoon
Frokost
clock
120+ min
Sylte
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 kg kalvebov/
1 løg
5 nelliker
2 laurbærblade
1 tsk groft salt
1 tsk sorte peberkorn
200 g gulerødder
200 g pastinak
5 blade husblas

Sådan gør du

1 Dæk kødet med vand i en gryde sammen med et løg i kvarte, nelliker, laurbærblade, salt og peberkorn. Lad vandet koge op og skum så urenheder af. Lad kødet simre i 1½-2 timer, til det er mørt.

2 Tag kødet op og lad det køle ned, så du kan skære det i grove tern. Sigt suppen gennem et klæde og kog det ind til ½ liter. Skær gulerødder og pastinak i skiver og kog dem med i suppen i 15 min. Smag suppen til for salt. Opblød husblas i koldt vand og rør det ud i den varme suppe.

3 Kom kød og grøntsager i en form og pres det godt sammen. Hæld suppen over og lad sylten stivne på køl i mindst 2 timer. 

Energifordeling pr. person:
1071KJ/256Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 11,4 g.
Kulhydrat: 2,6 g.
Fedt: 2,9 g.