HjemOpskrifterGrov kalvesylte med rodfrugter

Grov kalvesylte med rodfrugter

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 kg kalvebov
  • 1 løg
  • 5 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sort peberkorn
  • 200 g gulerødder
  • 200 g pastinakker
  • 5 husblas

Sådan gør du

  • 1.
    1 Dæk kødet med vand i en gryde sammen med et løg i kvarte, nelliker, laurbærblade, salt og peberkorn.

  • 2.
    Lad vandet koge op og skum så urenheder af.

  • 3.
    Lad kødet simre i 1½-2 timer, til det er mørt.

  • 4.
    2 Tag kødet op og lad det køle ned, så du kan skære det i grove tern.

  • 5.
    Sigt suppen gennem et klæde og kog det ind til ½ liter.

  • 6.
    Skær gulerødder og pastinak i skiver og kog dem med i suppen i 15 min.

  • 7.
    Smag suppen til for salt.

  • 8.
    Opblød husblas i koldt vand og rør det ud i den varme suppe.

  • 9.
    3 Kom kød og grøntsager i en form og pres det godt sammen.

  • 10.
    Hæld suppen over og lad sylten stivne på køl i mindst 2 timer.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6566 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 57.9 %14.9 g
Kulhydrat: 11.8 %3.1 g
Fedt: 30.3 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;