HjemOpskrifterGrøntsagssuppe med syltede rødløg og crispy kålchips

Grøntsagssuppe med syltede rødløg og crispy kålchips

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
grøntsagssuppe:
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 rødløg i grove stykker (ca. 150 g)
  • 3 halve fed hvidløg
  • 1 spsk frisk timian
  • 200 g kartofler i mindre stykker
  • 100 g grønkål i mindre stykker
  • 2 porrer i mindre stykker (ca. 300 g)
  • 100 g spidskål
  • 1.4 liter grøntsagsbouillon
  • salt og sort peber
    syltede rødløg:
    • 2 spsk æbleeddike
    • 2 spsk sukker
    • 2 små rødløg i tynde både (ca. 100 g)
      grønkålschips:
      • 100 g grønkål i mindre stykker
      • 1 spsk olivenolie
      • 0.25 tsk cayennepeber
      • 0.5 tsk havsalt

      Sådan gør du

      • 1.
        Grøntsagssuppe Varm en stor gryde op med olie, sautér rødløg, hvidløg og timian i et par minutter uden at det tager farve.

      • 2.
        Kom de øvrige grøntsager i og rør rundt.

      • 3.
        Kom 1,4 liter grøntsagsbouillon i og lad suppen koge i 20-25 minutter.

      • 4.
        Suppen blendes og hældes tilbage i gryden.

      • 5.
        Smages til med salt og peber.

      • 6.
        Syltede rødløg Kog æbleeddike med sukker i 2 minutter til sukkeret er opløst.

      • 7.
        Kom rødløgsbåde i og lad det koge i 2 minutter.

      • 8.
        Sluk for varmen og lad rødløgene trække færdig i gryden.

      • 9.
        Kålchips Tænd ovnen på 125°.

      • 10.
        Skyl grønkål og riv det af stokken i mindre stykker.

      • 11.
        Slyng grønkålen tør i en salatslynge - eller dup bladene tørre med et rent viskestykke.

      • 12.
        Kom grønkålen i en skål med olivenolie og krydderier og bland det godt.

      • 13.
        Fordel kålen på et stykke bagepapir uden at bladene rører hinanden.

      • 14.
        Kom bagepladen med kål i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter eller til de er sprøde og tørre.

      • 15.
        Afkøl kålen et par minutter inden servering.

      • 16.
        Anret suppen med syltede rødløg og kål chips.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      3668 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      138 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.1 g
      Protein: 12.6 %1.0 g
      Kulhydrat: 55.5 %4.5 g
      Fedt: 31.9 %1.2 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;