4 personer
1 spsk. olivenolie
2 rødløg i grove stykker (ca. 150 g)
3 halve fed hvidløg
1 spsk. frisk timian
200 g kartofler i mindre stykker
100 g grønkål i mindre stykker
2 porrer i mindre stykker (ca. 300 g)
100 g spidskål
1,4 liter grøntsagsbouillon
Salt og peber
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. sukker
2 små rødløg i tynde både (ca. 100 g)
100 g grønkål i mindre stykker
1 spsk. olivenolie
¼ tsk. cayennepeber
1/2 tsk. havsalt
Varm en stor gryde op med olie, sautér rødløg, hvidløg og timian i et par minutter uden at det tager farve. Kom de øvrige grøntsager i og rør rundt. Kom 1,4 liter grøntsagsbouillon i og lad suppen koge i 20-25 minutter. Suppen blendes og hældes tilbage i gryden. Smages til med salt og peber.
Kog æbleeddike med sukker i 2 minutter til sukkeret er opløst. Kom rødløgsbåde i og lad det koge i 2 minutter. Sluk for varmen og lad rødløgene trække færdig i gryden.
Tænd ovnen på 125°.
Skyl grønkål og riv det af stokken i mindre stykker. Slyng grønkålen tør i en salatslynge - eller dup bladene tørre med et rent viskestykke.
Kom grønkålen i en skål med olivenolie og krydderier og bland det godt. Fordel kålen på et stykke bagepapir uden at bladene rører hinanden.
Kom bagepladen med kål i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter eller til de er sprøde og tørre. Afkøl kålen et par minutter inden servering.
Anret suppen med syltede rødløg og kål chips.
Energi pr. person:
1008 kJ (240 kcal)
Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 1,2 g
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 4,8 g