4 personer
400 g nye kartofler, vasket og klar
1 zucchini
2 rødløg
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
200 g champignoner
200 g cherrytomater
2 spsk olivenolie
Tahin-marinade:
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 dl tahin
2 spsk olivenolie
3 spsk vand
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
1 dl mynte
Kog kartoflerne, til de har lidt ”bid”, og lad dem køle af. Skær zucchini, rødløg, peberfrugter og champignoner i passende størrelser. Sæt skiftevis hele cherrytomater, kogte kartofler og grøntsagsstykker på spyd. Pensl med lidt olivenolie. Grill dem på en varm grill i ca. 10-15 minutter, til de har fine grillstriber.
Riv hvidløg og citronskal fint, og rør begge dele sammen med citronsaft, tahin, olivenolie og vand. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Servér grøntsagsspyd med tahin-marinade og frisk mynte.
Tip: Giv spyddene mere smag af sommer med jordbær og fetaost, som også passer fint med tahin-marinaden.
Energi pr. person: 1826 kJ / 435kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 7,0 g