Grøntsagsspyd med tahin-marinade

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Grøntsagsspyd med tahin-marinade
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g nye kartofler, vasket og klar

1 zucchini

2 rødløg

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

200 g champignoner

200 g cherrytomater 

2 spsk olivenolie

 

Tahin-marinade:

1 fed hvidløg

1 usprøjtet citron

1 dl tahin

2 spsk olivenolie

3 spsk vand

½ tsk salt

½ tsk friskkværnet sort peber

1 dl mynte

 

Sådan gør du

Kog kartoflerne, til de har lidt ”bid”, og lad dem køle af. Skær zucchini, rødløg, peberfrugter og champignoner i passende størrelser. Sæt skiftevis hele cherrytomater, kogte kartofler og grøntsagsstykker på spyd. Pensl med lidt olivenolie. Grill dem på en varm grill i ca. 10-15 minutter, til de har fine grillstriber. 

Riv hvidløg og citronskal fint, og rør begge dele sammen med citronsaft, tahin, olivenolie og vand. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Servér grøntsagsspyd med tahin-marinade og frisk mynte.

Tip: Giv spyddene mere smag af sommer med jordbær og fetaost, som også passer fint med tahin-marinaden.

 

Energi pr. person: 1826 kJ / 435kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 7,0 g