Grøntsagsmoussaka - vegansk fra Mia Sommer

60-90 min

Ingredienser

4 auberginer

Linsesovs:
250 g champignoner
2 gulerødder
1 løg
1 rød peberfrugt
2 grøntsagsbouillonterninger
3 fed hvidløg
3 dåser grønne linser (eller 300 g tørrede grønne linser kogt efter anvisning på pakken)
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
2 tsk. oregano
½-1 tsk. kanel
1 tsk. salt
1 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker

Bechamelsovs:
2 dåser kokosmælk (2 x 400 g)
1 grøntsagsbouillonterning
½ tsk. revet muskatnød
50 g Maizena majsstivelse
½ dl vand
 

Start med at skære auberginerne i skiver af cirka 1 centimeters tykkelse. Læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Drys auberginerne med lidt groft salt og bag dem ved 200 ºC varmluft ovn i 15-20 minutter, til de begynder at få farve.

Hak derefter champignoner, gulerødder, løg og peberfrugt. Steg grøntsagerne i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og presset hvidløg. Tilsæt lidt vand eller olie i starten, så det ikke brænder på, men grøntsagerne vil også afgive væde.

Steg grøntsagerne til de er møre, og der ikke er mere væde i gryden. Hæld vandet fra de grønne linser og tilsæt dem til grøntsagerne samt hakkede tomater, tomapuré, oregano, kanel, salt, citronsaft og sukker. Lad sovsen simre i 5-10 minutter og smag den til med salt og peber.

Lav derefter bechamelsovsen. Opvarm kokosmælken i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og revet muskatnød. Bland majsstivelsen med vandet, så det bliver en væske uden klumper. Når kokosmælken koger, skal den jævnes: Hæld langsomt vandet med majsstivelsen i under omrøring, indtil sovsen tykner. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Til sidst skal moussakaen lægges sammen. Opskriften passer til et fad med målene 24 x 33 og en højde på cirka 6 cm. Start med at lægge et lag aubergineskiver i bunden af fadet, fordel derefter halvdelen af linsesovsen ovenpå. Læg endnu et lag aubergineskiver og fordel derefter resten af linsesovsen ovenpå. Afslut med et lag aubergineskiver og bechamelsovsen på toppen. Bag moussakaen ved 200 ºC varmluft ovn i 30 minutter.

Lad moussakaen køle lidt af inden servering og server den eksempelvis med brød, salat og tzatziki.      

Energi pr. person: 2870 Kj / 685 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 8,5 g.

Fedt: 4,0 g. 

Start med at skære auberginerne i skiver af cirka 1 centimeters tykkelse. Læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Drys auberginerne med lidt groft salt og bag dem ved 200 ºC varmluft ovn i 15-20 minutter, til de begynder at få farve.

Hak derefter champignoner, gulerødder, løg og peberfrugt. Steg grøntsagerne i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og presset hvidløg. Tilsæt lidt vand eller olie i starten, så det ikke brænder på, men grøntsagerne vil også afgive væde.

Steg grøntsagerne til de er møre, og der ikke er mere væde i gryden. Hæld vandet fra de grønne linser og tilsæt dem til grøntsagerne samt hakkede tomater, tomapuré, oregano, kanel, salt, citronsaft og sukker. Lad sovsen simre i 5-10 minutter og smag den til med salt og peber.

Lav derefter bechamelsovsen. Opvarm kokosmælken i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og revet muskatnød. Bland majsstivelsen med vandet, så det bliver en væske uden klumper. Når kokosmælken koger, skal den jævnes: Hæld langsomt vandet med majsstivelsen i under omrøring, indtil sovsen tykner. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Til sidst skal moussakaen lægges sammen. Opskriften passer til et fad med målene 24 x 33 og en højde på cirka 6 cm. Start med at lægge et lag aubergineskiver i bunden af fadet, fordel derefter halvdelen af linsesovsen ovenpå. Læg endnu et lag aubergineskiver og fordel derefter resten af linsesovsen ovenpå. Afslut med et lag aubergineskiver og bechamelsovsen på toppen. Bag moussakaen ved 200 ºC varmluft ovn i 30 minutter.

Lad moussakaen køle lidt af inden servering og server den eksempelvis med brød, salat og tzatziki.      

Energi pr. person: 2870 Kj / 685 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 8,5 g.

Fedt: 4,0 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN