Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Grøntsagsmoussaka - vegansk fra Mia Sommer
Grøntsagsmoussaka - vegansk fra Mia Sommer
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 auberginer
linsesovs:
250 g champignoner
2 gulerødder
1 løg
1 rød peberfrugt
1 liter grøntsagsbouillon
3 fed hvidløg
3 dåser grønne linser i vand
1 dåse hakket tomat
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 tsk tørret oregano
0.5 tsk stødt kanel
1 tsk salt
1 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk sukker
bechamelsovs:
2 dåser kokosmælk
0.5 liter grøntsagsbouillon
0.5 tsk stødt muskatnød
0.5 dl vand
Sådan gør du
1.
Start med at skære auberginerne i skiver af cirka 1 centimeters tykkelse.
2.
Læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir.
3.
Drys auberginerne med lidt groft salt og bag dem ved 200 ºC varmluft ovn i 15-20 minutter, til de begynder at få farve.
4.
Hak derefter champignoner, gulerødder, løg og peberfrugt.
5.
Steg grøntsagerne i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og presset hvidløg.
6.
Tilsæt lidt vand eller olie i starten, så det ikke brænder på, men grøntsagerne vil også afgive væde.
7.
Steg grøntsagerne til de er møre, og der ikke er mere væde i gryden.
8.
Hæld vandet fra de grønne linser og tilsæt dem til grøntsagerne samt hakkede tomater, tomapuré, oregano, kanel, salt, citronsaft og sukker.
9.
Lad sovsen simre i 5-10 minutter og smag den til med salt og peber.
10.
Lav derefter bechamelsovsen.
11.
Opvarm kokosmælken i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og revet muskatnød.
12.
Bland majsstivelsen med vandet, så det bliver en væske uden klumper.
13.
Når kokosmælken koger, skal den jævnes: Hæld langsomt vandet med majsstivelsen i under omrøring, indtil sovsen tykner.
14.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
15.
Til sidst skal moussakaen lægges sammen.
16.
Opskriften passer til et fad med målene 24 x 33 og en højde på cirka 6 cm.
17.
Start med at lægge et lag aubergineskiver i bunden af fadet, fordel derefter halvdelen af linsesovsen ovenpå.
18.
Læg endnu et lag aubergineskiver og fordel derefter resten af linsesovsen ovenpå.
19.
Afslut med et lag aubergineskiver og bechamelsovsen på toppen.
20.
Bag moussakaen ved 200 ºC varmluft ovn i 30 minutter.
21.
Lad moussakaen køle lidt af inden servering og server den eksempelvis med brød, salat og tzatziki.
Grøntsager
Klima Kærlig opskrift
Vegetar
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10743 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
202 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.5 g
Protein:
14.9 %
1.8 g
Kulhydrat:
31.4 %
3.7 g
Fedt:
53.7 %
2.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;