HjemOpskrifterGrøntsagsmoussaka - vegansk fra Mia Sommer

Grøntsagsmoussaka - vegansk fra Mia Sommer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 4 auberginer
linsesovs:
  • 250 g champignoner
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg
  • 3 dåser grønne linser i vand
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 tsk tørret oregano
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
bechamelsovs:
  • 2 dåser kokosmælk
  • 0.5 liter grøntsagsbouillon
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
  • 0.5 dl vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at skære auberginerne i skiver af cirka 1 centimeters tykkelse.

  • 2.
    Læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir.

  • 3.
    Drys auberginerne med lidt groft salt og bag dem ved 200 ºC varmluft ovn i 15-20 minutter, til de begynder at få farve.

  • 4.
    Hak derefter champignoner, gulerødder, løg og peberfrugt.

  • 5.
    Steg grøntsagerne i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og presset hvidløg.

  • 6.
    Tilsæt lidt vand eller olie i starten, så det ikke brænder på, men grøntsagerne vil også afgive væde.

  • 7.
    Steg grøntsagerne til de er møre, og der ikke er mere væde i gryden.

  • 8.
    Hæld vandet fra de grønne linser og tilsæt dem til grøntsagerne samt hakkede tomater, tomapuré, oregano, kanel, salt, citronsaft og sukker.

  • 9.
    Lad sovsen simre i 5-10 minutter og smag den til med salt og peber.

  • 10.
    Lav derefter bechamelsovsen.

  • 11.
    Opvarm kokosmælken i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og revet muskatnød.

  • 12.
    Bland majsstivelsen med vandet, så det bliver en væske uden klumper.

  • 13.
    Når kokosmælken koger, skal den jævnes: Hæld langsomt vandet med majsstivelsen i under omrøring, indtil sovsen tykner.

  • 14.
    Smag til med salt, peber og muskatnød.

  • 15.
    Til sidst skal moussakaen lægges sammen.

  • 16.
    Opskriften passer til et fad med målene 24 x 33 og en højde på cirka 6 cm.

  • 17.
    Start med at lægge et lag aubergineskiver i bunden af fadet, fordel derefter halvdelen af linsesovsen ovenpå.

  • 18.
    Læg endnu et lag aubergineskiver og fordel derefter resten af linsesovsen ovenpå.

  • 19.
    Afslut med et lag aubergineskiver og bechamelsovsen på toppen.

  • 20.
    Bag moussakaen ved 200 ºC varmluft ovn i 30 minutter.

  • 21.
    Lad moussakaen køle lidt af inden servering og server den eksempelvis med brød, salat og tzatziki.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11070 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
206 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 14.8 %1.8 g
Kulhydrat: 31.1 %3.8 g
Fedt: 54.1 %3.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;